TBL’de Play-Off Aşkına! TBL’de Play-Off Aşkına!

yalova-u16-basketbol-erkek-kiz- mahalli- lig-sampiyon- (2)Erkeklerde şampiyonluğa Şamata Spor(A), kızlarda ise Yalova VİP Gençlikspor(A) takımları ulaşırken, her iki ekibimiz bölge şampiyonasında mücadele etme hakkını da kazandı. Her iki kategoride dereceye giren kulüplere kupa ve madalyalarını Yalova Basketbol İl Temsilcisi Hakan Ak, Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Musa Aslan, Basketbol İl Hakem Kurulu üyesi Rıza Başer takdim etti. 
26 Kasım 2023 tarihinde oynanan maçlarla başlayan erkekler kategorisinde Pars Akademi Spor, Şamata Spor(A), Şamata Spor(B), Uludağ Basketbol, Yalova Atakent Spor Kulübü ve Yalova Belediyespor ter döktü. Kızlarda ilk maçlar 23 Aralık yalova-u16-basketbol-erkek-kiz- mahalli- lig-sampiyon- (3)2023’te oynanırken Pars Akademi Spor, Taşköprüspor, Yalova VİP Gençlik(A) ve Yalova VİP Gençlik(B) mücadele etti.
“Kupa Şamata’nın”
27 ve 28 Ocak tarihleri arasında oynanan karşılaşmaların ardından Pars Akademi Spor’a konuk olan Şamata Spor(A) takımı rakibini 129-38’lik skorla mağlup ederek şampiyonluğunu ilan etti. Son haftanın diğer maçlarında ise Yalova Belediye çıktığı Şamata Spor(B) deplasmanını 67-30 kazandı. Uludağ Basketbol ise maça çıkmayan Yalova Atakent Spor Kulübü’nü 20-0 hükmen yendi. 10. Hafta maçlarının ardından sezonu ilk üç sırada tamamlayan Şamata Spor(A), Yalova Belediyespor ve Pars Akademi Spor kupalarını törenle aldı.
“VİP farkını gösterdi”
27 Ocak 2024 tarihinde 90. Yıl Spor Salonunda oynanan müsabakalarda Pars Akademi Spor rakibi Taşköprüspor’u hükmen 20-0 mağlup etti. Günün diğer maçında VİP derbisi yaşandı. Yalova VİP Gençlikspor(A) mücadeleyi 66-52 yenerek 6’da 6 yapıp şampiyon oldu. Son maçların ardından kupa ve madalyalarına ilk üçe giren  Yalova VİP Gençlikspor(A), Yalova VİP Gençlik(B) ve Pars Akademi Spor kavuştu. 

Editör: Arda Yavuz