02-03 Haziran 2023 tarihleri arasında sürecek olan “Anne ve Çocuk” isimli karma serginin açılışı, 2 Haziran Cuma günü gerçekleştirildi. Sergiye, Yalova Vali Yardımcısı Harun Kaya, Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, Yalova İl Genel Meclisi Sekreteri Ümit Yılmaz, Yalova Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Necati Erbul ve Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir’in yanında STK temsilcileri ve çeşitli siyasi partilerin il başkanları katılım sağladı.

Geri dönüşüm malzemelerini kullanarak kendilerine kıyafet yapan özel çocuklar ve anneleri sergide geri dönüşümün önemine de dikkat çekti. Çocuklar, çeşitli ürünlerden yaptıkları resimler ve heykeller ile kendi stantlarının başında durarak vatandaşın beğenisine sundular. Engelli vatandaşlar ve aileleri ile ilgili, vatandaşların farkındalık kazanmasını sağlamak amaçlı yapılan sergi, Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacı ve Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Aslanhan’ın destekleri ile gerçekleştirildi.

Gönüllü olarak özel çocuklara ve annelerine ders veren Çakıtaşı Eğitmeni Neslihan Arzu Keteci, “Çarşamba günleri bir araya geldiğimiz özel çocuklarımız ve anneleri ile birlikte çakıl taşlarını kullanarak birbirinden farklı resimler hazırladık. Çok mutluyuz. Özel çocuklarımızın ve özel annelerimizin emekleri çok fazla. Güzel bir organizasyon ve Yalova’da ilk kez olması da ayrıca mutluluk verici. Ben şahsım adıma çok mutluyum. Çorbada tuzumun olması da benim için çok önemli. Sergide 30’a yakın resim yer alıyor. Daha önceki hiçbir etkinliğimizde özel çocuklarımız olmamıştı. Bu da bir ilk oldu bizim için” şeklinde konuştu.

Murat Arslanhan, derneğin kuruluşu ve Türkiye'de ilk olarak Yalova’da yapılan örnek çalışmalar ile ilgili sunum eşliğinde bilgiler verdi.” Derneğimiz 1985 yılında alanında kurulan tek dernektir. Bu dernek, zor imkanlar ile bir evde kuruldu.” bilgisini veren Arslanhan, dernek olarak dağıttıkları akülü araç ve tekerlekli sandalyeler gibi engelli malzemeleri hakkında bilgi verdi ve geçmişte yaptıkları tüm projelere değinerek, gelecek sene için planlanan etkinliklere de vatandaşı davet etti. Federasyon olarak Türkiye ve yerelde faydalı olacak proje hazırladıklarını belirten Arslanhan, pandemi sonrasında uyguladıkları "Herkes İçin Erişebilirlik" projesinden bahsetti. Sunumdan sonra dernek yöneticileri ve engelli vatandaşlar sergiyi gezdi ve fotoğraf çekildi.

HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN

‘SANAT ENGEL TANIMAZ’ (16)‘SANAT ENGEL TANIMAZ’ (13)‘SANAT ENGEL TANIMAZ’ (12)‘SANAT ENGEL TANIMAZ’ (11)‘SANAT ENGEL TANIMAZ’ (10)‘SANAT ENGEL TANIMAZ’ (9)‘SANAT ENGEL TANIMAZ’ (8)‘SANAT ENGEL TANIMAZ’ (6)‘SANAT ENGEL TANIMAZ’ (4)‘SANAT ENGEL TANIMAZ’ (3)‘SANAT ENGEL TANIMAZ’ (2)‘SANAT ENGEL TANIMAZ’ (1)

Editör: Rümeysa Şahin