Ülkemizde yaşanan 6 Şubat deprem felaketinin üzerinden aylar geçmesine rağmen acılar dinmiyor. Ülkemizin dört bir yanından insanlar, 11 ili etkisine alan depremde hayatlarını kaybettiler. Bunlardan biri de Uzman Onbaşı Emir Gökalp’ti.  27 Ekim 1999 tarihinde Sivas’ta doğan Gökalp, ailesi ile birlikte Bursa’da yaşıyordu. Yaşadığı şehir Bursa’dan Üniversite okumak için Yalova’ya gelen Gökalp, Yalova Üniversitesi Fizik Tedavi bölümünden mezun olduktan sonra Jandarma Uzman Onbaşı olabilmek İçin İzmir’de eğitim aldı. Eğitimden sonra ilk görev yeri Adıyaman’a gelen Gökalp, göreve başlamadan bir gün önce 6 Şubat depremine yakalandı ve kaldığı otelde enkaz altında kalarak şehit oldu.

Şehit asker Gökalp’in Yalova Üniversitesinden olan arkadaşları acılarını ilk günkü gibi yaşıyor ve arkadaşlarının adını yaşatmaya çalışıyorlar. Yalova Üniversitesi öğrencileri Recep Altıngöz ve arkadaşları, 27 Ekim Cuma günü Cevdet Aydın Parkı önünde depremde yaşamını yitiren Gökalp için lokma dağıttı.

“Adıyaman’da şehit oldu”

Depremde hayatlarını kaybeden arkadaşı hakkında konuşan Yalova Üniversitesi öğrencisi Recep Altıngöz, “Bugün 6 Şubat depreminde şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Emir Özal kardeşimiz adına lokma dağıtımında bulunduk. Kendisi hem Yalova Üniversitesi öğrencisiydi hem de ultraArslan Unı’nin bir parçasıydı. Emin olun tanısaydınız siz de çok severdiniz. 6 Şubat’ta görev amacıyla gittiği Adıyaman’da şehit oldu. Bu gün gördüğünüz “Sen Bizimle Her Yerde, Adın Emir Kalbimizde “ pankartıyla doğum gününe özel olarak Yalova merkezde anmak istedik” dedi.

“İzleri hala silinmedi”

Şehit Özalp’in Yalova Üniversitesi’nden arkadaşları olduğunu belirten Altıngöz, “Emir, Galatasaray taraftar grubu olan ultrAslan Unı’nin bir üyesiydi. Orada tanıştık ve bizimle gidip gelmeye başladı. Maalesef 8 ay önceki depremde kendisini kaybettik. Elimizden geldiğince adını yaşatmaya çalışıyoruz. Üzerinden 8 ay geçti ama halen izleri silinmemiş… Bizde hem Yalova Üniversitesi öğrencileri olarak hem de Galatasaray taraftar topluluğu ultrAslan Unı olarak kendi adımıza bir şeyler yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Lokmayı ulstrAslan Unı olarak dağıttık”

27 Ekimde doğan arkadaşları şehit Gökalp için yaptıkları etkinlikten bahseden Altıngöz, “Bugün Emir’in doğum günü. Zaten söylemiştim, Emir oraya görev amacıyla gitmişti. Bugün doğum günü olduğu için adına lokma dağıttık. Ne kadar insana ulaşırsak, ne kadar insan Fatiha okursa ve dua ederse en azından ailesine moral olur. Onu unutmadığımız, ailesini unutmadığımızı ve depremin acılarını hala hep birlikte yaşadığımızı göstermek amacıyla bugün kendi aramızda böyle bir şey düşündük. Maliyetini ultrAslan Unı olarak az çok demeden, herkes çorbada tuzu olsun amacıyla elinden gelen desteği gösterdi” şeklinde konuştu.

Özel Haber

Muhabir/Göktuğ Doğukan Yüksel

Kameraman/Rümeysa Şahin

lokma-sehit-jandarma-asker-lokma-yalova-3lokma-sehit-jandarma-asker-lokma-yalovalokma-sehit-jandarma-asker-lokma-yalova-1

Editör: Arda Yavuz