Yalova'nın basketboldaki gururu olan ve Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi’nde mutlu sona ulaşan Semt77 Yalovaspor, şampiyonluğunu coşkulu bir kutlamayla taçlandırdı.

Yeşil Kırmızılı ekibin düzenlediği şampiyonluk yemeği, Park Inn By Radisson Yalova City Center'da renkli bir atmosferde gerçekleşti.  Özel organizasyona Yalova Vali Yardımcısı Mehmet Bahattin Atçı, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel ve Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç gibi önemli isimlerin yanı sıra, ilçe ve belde belediye başkanları, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katılarak renklendirdi.

Yalova Semt77 Yalovaspor Tbl Sampiyon Kutlama Hotel Belediye Baskan Valiyardimci Aksam Yemek (7)

Kulübün başarılı organizasyonu, sporun ve birlikteliğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurguladı. Katılımcılar, Semt77 Yalovaspor'un başarısını kutlamak ve gelecekteki başarılar için birlikte yol almaya olan inançlarını pekiştirmek için bir araya geldi.

Yalova Semt77 Yalovaspor Tbl Sampiyon Kutlama Hotel Belediye Baskan Valiyardimci Aksam Yemek (3)

“Bizi yalnız bırakmayın”

Yiğit’in Golleri Takımına Galibiyeti Getirdi Yiğit’in Golleri Takımına Galibiyeti Getirdi

Yalova için başardık diyen Semt77 Yalovaspor’un Başkanı Orbay Tuna yaptığı konuşmada şunları aktardı: “Güzel bir şey başardık. Yalova için başardık. Herkesin desteğini hissettik. Türkiye'nin en çok konuşulan kapalı spor salonu seyircisi, takdire şayan seyirci bizimdi. Kutlamaya bu kadar taraftarımızın geleceğini, Yalova’nın bu kadar o meydanda bizi kucaklayacağını düşünmemiştim. Daha bir sönük olur ikincisi dedim ama ikincisi daha büyük oldu. Gerçekten bize kucak açan herkese çok teşekkür ediyorum. Ama ben şuna inanıyorum bu takımın başarısı bizim gibi göç alan, hızla büyüyen bir şehir için çok önemli. Biz çocukluğumuzda hep şu hikayelerle büyüdük. Yalovaspor'un başarıları, oradaki omuz omuza vermek, güç olmak, orada yaşanan hatıralar, hep güzel hikayeler oldu. Yalovaspor bizim için güzel bir hikayeydi. Bir çocuğun, bir şehri sevmesini istiyorsak, o çocuğun o şehirde güzel hikayelerinin olması lazım. Ben ona çok inanıyorum. Benim çok güzel hikayelerim var Yalova'da. O yüzden çok seviyorum Yalova’yı. Sizlerden ricam, çocuklarınızın bu şehirde güzel hikayeleri olmalarını sağlayın. Çünkü herkes yaşadığı şehirde vatan sevgisini ortaya koyabilir. Cephe hepimizin, Allah göstermesin ama bir gün gitmemiz gerekir, elimizden geleni yaparız ama normal gündelik yaşamda bir vatana hizmet verebilmenin en güzel yolu yaşadığın şehire hizmet etmektir. O hizmeti ederken de o şehri sevmek lazım. Yalova'da depremin ardından yaşanan bir sosyal kültürel dengesizlik, kontrolsüzlük bu sahipsizliği getirdi. Ama şehir hızla toplanıyor. Çok güzel bir reaksiyon verdi. Bu reaksiyonu kaybetmeyelim bu reaksiyonun sağlanmasında büyük katkı sağlayan birçok Yalova'nın dışından bizim basketbolcularımızın teknik ekibin verdikleri kapkı için çok teşekkür ediyorum. Bunun devamlılığında inşallah hep beraber Yalova'ya daha güzel, daha fazla ne yapabiliyorsak bir şeyler yapmanın formüllerini arayalım. Bizi yalnız bırakmayın. Yanımızda olun.”

Yalova Semt77 Yalovaspor Tbl Sampiyon Kutlama Hotel Belediye Baskan Valiyardimci Aksam Yemek (4)

“Bizim için çok gurur verici bir olay”

Ardından Yalova Vali Yardımcısı Mehmet Bahattin Atçı, konuşmasına şu sözlerle devam etti:  “Bugün mutlu bir günümüz. Mutlu bir vesileyle bir araya geldik. Yalova gibi nispeten küçük bir ilimizde güreşecek bir takım ortaya çıkardık. Yanı başımızda bulunan Türkiye'nin en büyük metropol şehri İstanbul'un takımlarıyla yarışacağız.  Bu bizim için çok gurur verici bir olay. Bir emek var, bir dayanışma ruhu var. Sporcu ruhu besbelli ve iyi bir organizasyon var. Bunu devam ettirelim. Takımımız çıktı, kalıcı olsun. Tesislerle, altyapıyla destekleyelim inşallah. Başta biz yöneticiler, belediyelerimiz olmak üzere Yalova'da yaşayan, iş yapan, herkese bir görev yüklüyor bu takımımızın sağladığı başarı. İnşallah el ele vereceğiz. Takımımızın başarılarından dolayı da tebrik ediyorum. Hepinize sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.”

Yalova Semt77 Yalovaspor Tbl Sampiyon Kutlama Hotel Belediye Baskan Valiyardimci Aksam Yemek (1)

“Çok önemli bir başarı”

Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel ise, “Öncelikle bu güzel yemeği düzenlediği için Orbay Bey'e teşekkür ederiz. Çok önemli bir başarı. Benim çok keyif duyduğumu biliyorsunuz zaten çok yakından çok gönül vererek takip ettiğim bir takımımız. Bu görevimin dışında manen çok daha ilgileniyorum bu başarıyla. Düne ait en büyük üzüntüm, meydanda olamaktı. Ama siz çok daha fazlasını hak ettiniz. Yönetici kadro, teknik kadro, oyuncular, diğer ekip çok daha iyisini hak ettiniz. Bence unutulmayacak fakat devamını getirmemiz gerekecek bir başarı. İnşallah sürekli Süper Lig'de kalıp bir de orada da şampiyon olursak o hedefi koymak lazım. Şimdi Süper Lig'de şampiyon olmayı hedef koymak lazım. Bu konuda gönül ister ki biz de bir yerel yönetim birimi olarak, maddi olarak da elimizden gelen desteği maksimum seviyeye de verebilelim ama şu anda içinde bulunduğumuz durumdan dolayı en azından şimdilik manevi olarak veya bazı lojistik destekler olarak yardım etmeye gayret ediyoruz. Beni çok mutlu ettiniz. Şu anlamda çok önemli,  aileler çocuklarıyla kapalı bir alanda hep beraber büyük bir şevkle katıldıkları bir spor dalı olduğu için basketbol çok önemli. Şehirde bu spora herkesin katılımı, desteği ve o kültürü oluşturabilmek için siz tahmininizden esasında çok daha büyük bir şeyi başardınız. O anlamda sizlere çok teşekkür ederim. Sizlerle çok gurur duyuyoruz. Elimizden gelen her şeyi de yapmaya gayret edeceğiz” dedi.

Yalova Semt77 Yalovaspor Tbl Sampiyon Kutlama Hotel Belediye Baskan Valiyardimci Aksam Yemek (5)Yalova Semt77 Yalovaspor Tbl Sampiyon Kutlama Hotel Belediye Baskan Valiyardimci Aksam Yemek (2)

Editör: Arda Yavuz