Yalova’nın bir sembolü daha tarihe karışıyor. Rüstempaşa Mahallesi Hürriyet Sokak’ta bulunan ve geçmişten günümüze kitapseverlerin uğrak yerlerinden biri olan Yalova Kitabevi, ekonomik koşullardan kaynaklı olarak kapanma kararı aldı. Kara haberi Yalova Kitabevi’nin sahibi Mustafa Aydın’ın eski dostu Yalova eski Belediye Başkanı Yakup Koçak verdi. Resmi sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Koçal, bu kararın mevcut ekonomik koşullardan kaynaklı olarak verildiğinin bilgisini verdi.

“Maalesef Yalova Kitabevi tarih oluyor”

Dünden beri çok hüzünlü olduğunu söyleyen Koçal, “Her Yalova'nın merkezine gidişimde muhakkak Yalova Kitabevi'ne uğrardım. Beklediğim kitapların gelip gelmediğini sorar, yeni siparişleri verir ve elli yıllık kitapçı, ilkokul arkadaşım Mustafa Aydın'la ayaküstü de olsa sohbet ederdim. Dün de uğradım Mustafa'ya. 'Kapatıyorum.' dedi. Anlamamazlığa geldim önce. Uzun zamandır dükkanı döndüremediğini söylüyordu. Çalışanın maaşı için cepten takviye yapıyordu sürekli. Son yıllarda bir de üstüne sağlık problemleri eklenince noktayı koymaya karar vermiş. Yine sohbet ettik ama hüzün doluydu bu sefer. 'Buraya kadarmış' derken onun da içinin burkulduğunu gözlerinden okuyabiliyordum. Maalesef Yalova Kitabevi de tarih oluyor artık. Mustafa arkadaşım, bu şehrin gençlerine kitap okuma sevgisi verdin elli yıl boyunca. Sana minnettarız. Sağ olasın” ifadelerini kullandı.

Başkan Gürel “Sevgi ve Emekle Yapılan Her İş Başarıya Ulaşır” Başkan Gürel “Sevgi ve Emekle Yapılan Her İş Başarıya Ulaşır”

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz