Temsilcimiz gibi lige şampiyonluk iddiasıyla giren Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde koç Semih Soğuksu ile anlaşma yoluyla sözleşmeyi feshetti. Mersin ekibi Fenerbahçe Koleji Novotel ve Esenler Erokspor’a yenilirken ligin zirvesinde yer alan Sigortam.net ve Semt77 Yalovaspor ile arasındaki fark 2 maça çıkmıştı.

Ahmet Çakı ile yapılan görüşmelerini sonuca vardıramayan Mersin Büyükşehir Belediyesi TBL ve BSL’de birçok takımda görev yapan ve son olarak Kosova Ligi’nde çalışan Can Sevim’le anlaşma sağladı. Takımla ilk antrenmanına çıkan tecrübeli koç ilk maçına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor deplasmanında çıkacak.

Yeşilova Galibiyet Serisine Devam Etmek İstiyor Yeşilova Galibiyet Serisine Devam Etmek İstiyor

Bir diğer koç ayrımına giden takım Bornova Belediyesi Karşıyaka oldu. İzmir ekibi koç Alkım Ay’ın sözleşmesi karşılıklı anlaşma yoluyla feshedildi. Ay sezonun başlamasına 10 gün kala göreve getirilmişti. Bornova Belediyesi Karşıyaka ilk 8 haftada 2 galibiyet aldı.

Sekizinci hafta sonunda Semt77 Yalovaspor’u yenerek liderlik koltuğuna oturan Sigortam.net takımı ise sezon başında çifte lisansla statüsü ile anlaşmaya vardığı Beşiktaş’tan Kerem Kuthan Konan’ı açıkladı, onunla birlikte Samet Yiğitoğlu’nun lisansını da çıkardı. Beşiktaş ile aynı salonu paylaşan Sigortam.net programın uygun olduğu haftalarda Beşiktaş A Takımında süre alan iki önemli genç oyuncuya kadrosunda yer verecek.

Ayrıca Alagöz Holding Iğdır Basketbol, Burak Erol ile anlaştı. Sezona Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’da başlayan tecrübeli oyuncu 5 maçta 19:54 dakika süreyle, 5.2 sayı, yüzde 42.8 üçlük, 4.2 ribaunt, 2.4 asist ortalamaları tutturdu.

yalova-basketbol-tbl-semt77-koc-anlasma-rakip (4)yalova-basketbol-tbl-semt77-koc-anlasma-rakip (2)yalova-basketbol-tbl-semt77-koc-anlasma-rakip (1)

Editör: Arda Yavuz