BAL’da mücadele edecek olan temsilcilerimizi yakından ilgilendiren düşme ve yükselme sisteminde ise, “2012–2013 Sezonunda Bölgesel Amatör Lig’den TFF 3.Lig’e toplam 11 takım yükselecektir. Grup müsabakaları çift devreli lig usulüne göre deplasmanlı olarak oynanacaktır. Gruplarında birinci olan 11 takım TFF 3.Lige yükselecektir. Gruplarında son iki sırayı alan takımlar BAL’dan kulübün bulunduğu ilin en üst yerel ligine düşerler.

BAL’da temsil edilen illerde TFF 3.Lig’den düşen takım sayısı 2 (iki) olduğunda bu illerin artan 2 kontenjanı yükselme ve düşme olasılıklarına göre, birbirini takip eden iki sezonda bu illerin BAL’a katılacak kontenjan sayısına getirilebilir. Ayrıca 2 takımdan biri TFF 3.Lig’e yükselir diğer takım küme düşerse, o ilin yerel liginde birinci ve ikinci olan takımlar doğrudan BAL’a yükselir. 2 takımdan biri TFF 3.Lig’e yükselir diğer takım küme düşmezse, o ilin yerel liginde birinci olan takım doğrudan BAL’a yükselir.

Küme düşmeyen takım ligdeki sıralaması ne olursa olsun o ilin yerel liginde ikinci olan takım ile baraj müsabakası oynar. 2 takım da TFF 3.Lig’e yükselmez ve küme düşmez ise bu iki takımdan sezon sonu puan tablosunda üst sırada yer alan takım BAL’da kalır, alt sırada yer alan takım yerel lig birincisi ile baraj müsabakası oynar. 2 takımdan biri küme düşerse o ilin yerel liginde birinci olan takım doğrudan BAL’a yükselir. Diğer takım BAL’da kalır. 2 takımın ikisi de küme düşerse o ilin yerel liginde birinci ve ikinci olan takımlar doğrudan BAL’a yükselir” ibareleri yer aldı.

Editör: TE Bilişim