Yalova VİP’inde yer aldığı 8’li final serisinde Antalya 07 Basketbol ve Emlak Konut serilerini 2-0 tamamlayarak adlarını yarı finale yazdırdı. Yalova VİP-Urla Belediye ve Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor-Çeşme Basketbol takımları arasından adlarını yarı finale yazdıracak takımlar ise bugün belli olacak.

30 haftalık normal sezonu 51 puanla ikinci sırada noktalayan Antalya 07 Basketbol Play-Off serisinde 42 puanlı MEÜSK Mersin Büyükşehir Belediyesi GSK ile eşleşti. Şampiyonluğun güçlü adayı Antalya 07 Basketbol ilk maçı 97-86 kazandıktan sonra ikinci maçtan da 67-59 galibiyetle ayrılarak adını yarı finale yazdıran ilk takım oldu.

Çeyrek finalin bir diğer ayağında 48 puanla üçüncü sırayı alan Emlak Konut ile 42 puanlı Fenerbahçe Gelişim karşı karşıya geldi. İki İstanbul takımının mücadelesinde ilk maçı zorlanmasına karşın 63-57 kazanan Emlak Konut ikinci maçta da rakibine 70-59 üstünlük sağlayıp yarı finale yükseldi.

 Normal sezonu 47 puanla üçüncü sırada noktalayan Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor ile 43 puanla üçüncü sırayı alan Çeşme Basketbol ile kozlarını paylaştı. Balıkesir’de oynanan ilk maçı İzmir ekibi sürpriz bir şekilde 85-70 kazanarak 1-0 öne geçti. İzmir’de oynanan maçta ise Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor parkeden 67-62 galibiyetle ayrılarak seriyi 1-1’e getirdi. Ligi beşinci tamamlayan Yalova VİP ile altıncı olan Urla Belediye serisi de 1-1 devam ederken son maçların ardından yarı finale çıkan 4 takımda belli olacak.

Editör: TE Bilişim