Tayland Songkla Üniversitesi Prensi Phuket Kampüsü Spor Kompleksi'nde oynanan maçlarda Türkiye oynadığı 5 karşılaşmada 4 galibiyet ve 1 yenilgi aldı. Murat Saltan ve öğrencileri A Grubundaki son maçında Brezilya ile karşı karşıya gelecek.

A Grubundaki ilk maçında Japonya ile karşılaşan Türkiye ilk yarısını 37-34 geride tamamladığı maçtan 69-54 yenilgiyle ayrıldı. İkinci maçında İspanya ile karşılaşan Murat Saltan’ın öğrencileri bu mücadelede devreye 42-34 önde girdi. Mücahit Günaydın ve Mahmut Açıkgöz’ün üstün performansıyla Türkiye bu maçı 61-49 kazandı. A Grubunda ki üçüncü maçında Fransa ile karşılaşan Ay-Yıldızlılarımız rakibini 53-36 devirmeyi başardı.

Dördüncü maçında ülkemiz Kanada ile karşılaştı. Bu maça Türkiye Baran Oğuz, Umutcan Yaşar, Mehmet Şirin Yılmaz, Umut Gürpınar ve Hasan Efetürk beşiyle başladı. Millilerimiz devreye 48-19 üstün gitti. İkinci yarıda kontrolü elinde tutan Türkiye maçtan 82-40 galibiyet ve çeyrek final biletiyle ayrıldı. Türkiye adına Hasan Efetürk 17 sayı, Mücahit Günaydın ise 15 sayıyla maçı tamamladı. Türkiye son maçını Brezilya ile oynadı. Baştan sona üstün götürdüğü mücadeleyi U-23 Milli takımımız 76-61 kazandı.

Grup sürecini 4 galibiyetle tamamlayan Türkiye çeyrek final müsabakasına 14 Eylül tarihinde Tayland Songkla Üniversitesi Prensi Phuket Kampüsü Spor Kompleksi'nde çıkacak.

Editör: TE Bilişim