Yeşil Kırmızılı ekibimizin ligde kalma savaşı verdiği BSL’nin 29. Haftada 1 Mayıs Pazar günü son iç saha maçında FIBA Avrupa Kupası finalinde İtalya’da oynadığı maçı kazanarak şampiyonluk yolunda önemli bir adımı geride bırakan Bahçeşehir Koleji ile karşı karşıya gelecek.

Euroleague’de geçen sezonki şampiyonluğunu tekrarlamak isteyen ve çeyrek final mücadelesi içinde olan Anadolu Efes deplasmanına çıkacak Semt77 Yalovaspor’un rakibinin Avrupa basketbolunun en büyük organizasyonundaki durumunun netleşmemesi nedeniyle karşılaşmanın tarihi Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından açıklanmadı.

“Bahçeşehir İtalya’dan Avantajla Döndü”

İNG Basketbol Süper Ligi(BSL)’nin 29. Haftasında Semt77 Yalovaspor’a konuk olacak olan Bahçeşehir Koleji FIBA Avrupa Kupası finalinde Unahotels Reggio Emilia ile karşılaştı. İtalya’da oynanan karşılaşmayı İstanbul ekibi 72-69 kazanarak büyük avantaj sağladı. İki takım finalin rövanş maçında 27 Nisan Çarşamba günü Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda karşı karşıya gelecek. Bahçeşehir Koleji İstanbul’da oynayacağı karşılaşmayı kazanması durumunda kupanın sahibi olacak.

“Efes Seriyi İstanbul’a Taşıdı”

Ülkemizi yıllarca Euroleague’de temsil eden ve geçen sezon şampiyon olan Anadolu Efes çeyrek finalde Olimpia Milano ile eşleşirken saha dezavantajı nedeniyle ilk iki maçı İtalya’da oynadı.

İlk maçında Milano’yu 64-48 yenen Ergin Ataman’ın ekibi seride 1-0 öne geçti. İkinci maçta ise galibiyete çok yaklayan Anadolu Efes rakibine 73-66 mağlup olunca durum 1-1’e geldi. Çeyrek final serisinin üçüncü ve dördüncü maçları ise İstanbul’da 26 ve 28 Nisan 2022 tarihleri arasında oynanacak.

Editör: TE Bilişim