İl Özel İdaresi’nin ‘Köy Okulları Çevre Projeleri’ kapsamında Sugören Köyü İsmet Koçhan İlkokulu öğrencileri, ‘Maviden Yeşile Sürdürülebilir Bir Geleceğe Kompost Üretim Tesisini’ ziyaret etti. 18 öğrencinin katıldığı etkinlikte, minikler evlerinden getirdikleri yemek öncesi organik atıkları kompost makinasına atarak, organik toprak üretimine katkı sağladı. Kompost üretiminin ne şekilde yapıldığı hakkında bilgiler alan öğrenciler, daha sonra 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ni gezdi ve tesiste geri dönüşümü sağlanan atıkları öğrendi. Etkinliğe katılan okul öğrencilerine, okul bahçesinde ve evlerinde kullanılmak üzere organik toprak ile atık pil toplama kutusu hediye edildi.

Yalova Ciftlikkoy Belediye Sifir Atik Depo Gezi Sugoren Cocuk(3)Çiftlikköylülerin geri dönüştürülebilir atıklarını getirerek yeniden üretim sürecine katkı sağlayabildikleri tesiste kağıt, karton, plastik, metal, cam, tekstil, elektronik malzeme, kurşunlu pil, floresan ve bitkisel atık yağlar toplanıp ayrıştırılmış bir şekilde yeniden üretime hazır hale getirilecekleri endüstriyel tesislere gönderiliyor.

Kara Sinekle Mücadele Çalışmaları Sürüyor Kara Sinekle Mücadele Çalışmaları Sürüyor

Yalova Ciftlikkoy Belediye Sifir Atik Depo Gezi Sugoren Cocuk(4)Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, “Çiftlikköylülerin geri dönüştürülebilir atıklarını getirerek yeniden üretim sürecine katkı sağlayabildikleri tesiste kağıt, karton, plastik, metal, cam, tekstil, elektronik malzeme, kurşunlu pil, floresan ve bitkisel atık yağlar toplanıp ayrıştırılmış bir şekilde yeniden üretime hazır hale getirilecekleri endüstriyel tesislere gönderiliyor. Geleceğimizin teminatı olan değerli öğrencilerimiz de buraya yaptıkları ziyaretlerle, çevre bilincini kazanıyor ve değersiz çöp olarak görülen maddelerin ne şekilde değerlendirilebildiğini öğreniyorlar” diye konuştu.

Yalova Ciftlikkoy Belediye Sifir Atik Depo Gezi Sugoren Cocuk(2)

Editör: Arda Yavuz