Yalova, TOKİ Listesine Giremedi
Yalova, TOKİ Listesine Giremedi
İçeriği Görüntüle

Tanrıkulu, maaşların enflasyona göre düzenli güncellenmesi çağrısında bulundu.

Hürriyetçi Sendikalar Konfederasyonu (Hür-Sen) Yalova İl Başkanı Ersin Tanrıkulu, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı mayıs ayı enflasyon verileri ile Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) verilerini değerlendirerek memur ve emeklilerin gelir kaybı yaşadığını ifade etti.

TÜİK’in mayıs ayı enflasyonunu aylık yüzde 1,71, yıllık yüzde 32,61 olarak açıkladığını hatırlatan Tanrıkulu, ENAG’ın ise yıllık enflasyonu yüzde 53,13 olarak duyurduğunu belirtti.

2026 yılının ilk beş aylık enflasyonunun yüzde 16,61’e ulaştığını ifade eden Tanrıkulu, memur ve memur emeklilerinin oluşan enflasyon farkının yüzde 5,05 seviyesinde kaldığını, Haziran ayı verilerinin ise henüz bu tabloya dahil edilmediğini söyledi.

Tanrıkulu, mevcut tablonun maaşların enflasyon karşısında eridiğini gösterdiğini belirterek, ekonomi yönetiminin enflasyondaki düşüşü başarı olarak sunduğunu ancak vatandaşın günlük yaşamda hayat pahalılığıyla mücadele ettiğini ifade etti.

Kamu çalışanlarının beklentisinin gecikmeli enflasyon farkı değil, maaşların doğrudan enflasyona göre korunması olduğunu vurgulayan Tanrıkulu, taleplerini şöyle sıraladı:

  • Maaşların yılda iki kez değil, gerçekleşen enflasyona göre güncellenmesi
  • Enflasyon farkı uygulamasının gecikmeli telafi olmaktan çıkarılması
  • Memur ve emeklilere refah payı verilmesi

Tanrıkulu, açıklamasını “Memur ve emekliler sadaka değil, emeğinin karşılığını istemektedir” sözleriyle tamamladı.

Kaynak: Haber Merkezi