Türk Tarihi Profesörü Ünlü tarihçi Prof.Dr.İlber Ortaylı,  söyleşi programı ile Yalovalılarla buluşuyor. Ünlü tarihçi Ortaylı, Yalova Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kasım ayı programı kapsamında Yalovalılarla tarihin derinliklerine bir sohbet gerçekleştirecek.
Kasım ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek  ‘Tarihçi  İlber Ortaylı ile Sohbet’ programı  24 Kasım Perşembe saat  20’de Yalova Belediyesi Raif  Dinçkök Kültür Merkezi’nde yapılacak. Yalovalılar etkinliğe ücretsiz olarak katılabilecek.
Prof.Dr.İlber Ortaylı kimdir ?
Viyana, Berlin, Paris, Princeton, Moskova, Roma, Münih, Strazburg, Yanya, Sofya, Kiel, Cambridge, Oxford ve Tunus üniversitelerinde misafir öğretim üyeliği yaptı, seminerler ve konferanslar verdi. Yerli ve yabancı bilimsel dergilerde 16. yüzyıl ila 19. yüzyılı Osmanlı Tarihi ve Rusya tarihi ile ilgili makaleler yayınladı. 1989 - 2002 yıllları arasında Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde İdare Tarihi Bilim Dalı Başkanı olarak görev yapmış, 2002 yılında Galatasaray Üniversitesi'ne, 2 yıl sonra Bilkent Üniversitesi'ne geçmiştir. Halen (2005) Topkapı Sarayı Müdürlüğü görevini de yürütmektedir. Şu anda Galatasaray Üniversitesi'nde tarih dersleri vermektedir. 

Editör: TE Bilişim