“Emeğin ve emekçilerin kuşatıldığı, özgürlüklerin kısıtlandığı ve temel hakların kullandırılmadığı bir ülkede emeğin hakkını korumak, özgürlükleri çoğaltmak, temel hakları güvence altına almak için mücadele bayramı olan 1 Mayıs’ı bütün coşkumuzla kutlayacağız” diyen İnce, “Geleceği ancak bu coşkuyu yaşayanlar, paylaşanlar kurabilir. 11 yıldır hükümette olan AKP bu bayramın ne olduğunu kavramış değildir. İnsanlığın bu ortak, evrensel değerini, sıradan bir tatil günü, kutlama gibi göstererek değersizleştirmek peşindedir.

1 Mayıs’ın, işçi sınıfı mücadelesinin bir kazanımı olduğunu bir türlü anlamak istememektedirler. Terör örgütü ile mücadeleden müzakereye geçmiş bir hükümetin işçi sendikalarına Taksim’i yasaklamak istemesi ve bunun için terör ve güvenlik kavramlarından bahsetmesi anlaşılır bir durum değildir. İşsizlik ve işini kaybetme korkusu bütün işçilerimizin ortak sorunudur. Sendika üyesi olan işçiler işini kaybetmektedir.

Sendikaların, işçilerin, 1 Mayıs’ı kutlamak isteyen yurttaşlarımızın bulundukları binalardan çıkmamaları için biber gazı kullananların, hak arayanın karşısına polis dikenlerin barış dili kullanmadıkları açıktır. B
irden fazla sendikaya üye olma hakkını getiriyoruz diye meydan meydan konuşanların sendikaya üye olduğu gerekçesiyle işten atılan işçiler karşısında dut yemiş bülbüle dönmeleri aldatma siyaseti yürüttüklerinin açık göstergesidir” dedi.

İnce açıklamasını  “Emeğiyle, alın teriyle ve bilgisiyle çalışan ve üreten herkesin ortak bayramı 1 Mayıs’ta meydanlarda buluşanlara selam olsun. Yaşasın 1 Mayıs” sözleriyle tamamladı.
Editör: TE Bilişim