Zafer Partisi Milletvekili Adayı Tayyibe Merve Çakar’ın Yalova Valiliği önünde asılı bulunan ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ yazılı pankartı 5 Mayıs Cuma günü akşam saatlerinde ortadan kayboldu. Duruma tepki gösteren Tayyibe Merve Çakar ve Zafer Partisi Yalova Teşkilatı, pankartın kaybolduğu Yalı Caddesi’nde basın açıklaması yaptı.

“Türkiye’de ‘Ne Mutlu Türk’üm’ demek suçsa, o zaman biz suç işledik”

Zafer Partisi Yalova İl Başkanı Mehmet Güzel, “Bizim burada yapak istediğimiz şey güzel ve temiz bir siyaset. Yalova Zafer Partisi İl Teşkilatı olarak istediğimiz kardeşçe, dostça, güzel bir seçim olması. Astığımız bir pankarttan dolayı akşam pankartımızın olmadığını gördük ve biz bunu siyasete yapılan bir darbe ve hakaret olarak görüyoruz. Zafer Partisi olarak bunları hak etmediğimizi düşünüyoruz ve bu konuda tüm medyanın, tüm Yalova’nın, tüm Türkiye’nin bize destek çıkacağını da biliyoruz, bunu istiyoruz. Çünkü biz kötü bir şey yapmadık. Sadece astığımız pankartın üstünde yazan “Ne Mutlu Türküm Diyene” ibaresi vardı. Türkiye’de “Ne Mutlu Türk’üm” demek suçsa, o zaman biz suç işledik, kabul ediyoruz.  Biz sadece doğal hakkımızı kullandık. Pankart astık, afişimizi astık. Kendi partimizin reklamını yaptık ve Milletvekili adayımız Merve hanımın kendi çabası ile asmış olduğu pankartın bu şekilde kesilip atılması kazara değil bilerek kasti kesildiğine inanıyoruz. Kesilip atılmasından dolayı da son derece üzgünüz. Biz de bunun takipçisi olacağız. Gerekirse Genel Başkanımıza kadar bu konuyu götürüp detaylı bir şekilde takip edeceğimizin herkes tarafından bilinmesini istiyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.  

“Yalova’nın en işlek caddesinde orayı hiçbir kameranın çekmediğini söylediler”

Zafer Partisi Milletvekili adayı Tayyibe Merve Çakar ise konuya ilişkin şu açıklamada bulundu: “Dün akşam 5-6 civarlarında buradan geçerken pankartım buradaydı, gayet güzel asılıydı. Akşam teşkilat başkanımız ve merkez ilçe başkanımız buradan geçerken pankartımın olmadığını gördüler. Sabah direkt Emniyet Müdürlüğü’ne gittik. Siyasi şube bakıyormuş. Yalova’nın en işlek caddesinde orayı hiçbir kameranın çekmediğini söylediler. Bir esnaf arabanın çarpması sonucu tek bir tarafının koptuğunu söylemiş, diğer tarafında kimler tarafından koparıldığını bilmiyoruz. Oraya arabanın çarpması mümkün değil. Ne bir kenara koyma ne bir şey yok. Direkt çöpe atılmış. Şu an pankartımın nerede olduğunu bilmiyorum. Ben pankartımı istiyorum. Onu bana versinler ben tekrardan onu asacağım onu.”

HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN

Editör: Rümeysa Şahin