Dava konusu işlemin usul ve yasaya aykırı olarak tesis edildiği gerekçesiyle başlatılan davada, Çiftlikköy ,Yalova şehir merkezleri ile yakınında bulunan zeytinliklere zarar verecegi, dava konusu arazinin toprak özelliği bakımından alüvyal nitelikte olduğu, tarım bakımından yüksek oranda elverişliliğe sahip olduğu, eğiminin düşük olduğu , bölgede yasayan halkın geçimini temin etmek için meyvecilik yaptığı, dava konusu işlemin Anayasa'da yer bulan sağlıklı ve dengeli bir çevrede yasama hakkını ihlal ettiği, taşınmazın bulunduğu alanın 1.derece deprem bölgesi olduğu, taşınmazın bitişiğin de bulunan sanayi tesisinin 1999 depreminde zarar gördüğü, afet riski bulunduğu, üstün kamu yararına aykırı olduğu, tarımsal, ekolojik ve sosyal etkilerinin hesap edilmediği ileri sürülmüştü.

yalova-gazete-video-kose-tema-sube-erozyon-hafta-kuraklik-suBİLİRKİŞİ İNCELEMESİNDEN SONRA TAŞINMAZIN

 Bursa 3. İdari Mahkemesinde görülen davanın tutanakların; Arazinin, Sulu Mutlak Tarım Arazisi (SMT), Arazi Kullanım Yetenek Sınıflarına göre değerlendirildiğinde ise 1. Sınıf Tarım Arazisi niteliğinde olduğu kanısına varılmıştı. Dava konusu proje kapsamında yürütülecek faaliyetin niteliği dikkate alındığın da üretim prosesi özel koşullar gerektirmekle birlikte, bu koşullara uygun, farklı bir alanda gerçekleştirilmesin de herhangi bir engel olmadığı, 5403 sayılı Kanun'un 13. maddesi kapsamında söz konusu üretime uygun alternatif alanlar bulunduğu, ifadeler arasındaydı.

15. Etap Tarıma Dayalı Yatırımları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı 15. Etap Tarıma Dayalı Yatırımları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

yalova-tema-dava-haber-gazete (3)Mahkeme süreci sonuçlandı ve kazanan TEMA, Kazanan Doğa oldu.

Yalova İli TEMA Temsilcisi Arzu Demir konuyla ilgili dava sürecinin sonucunu, sosyal medya hesaplarından, kamuoyuna şu ifadelerle paylaştı: “Açtığımız dava süreci lehimize sonuçlandı ve Yalova İli Çiftlikköy mevkiinde sanayiye açılma esaslı tarım dışı kullanımdaki Bakanlık oluru iptal edildi; Yalova'da yaklaşık 12,5 hektar sulu mutlak tarım arazisi korundu.”

yalova-tema-dava-haber-gazete (4)yalova-tema-dava-haber-gazete (2)yalova-tema-dava-haber-gazete (1)

Editör: Arda Yavuz