Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Yalova İl Başkanlığı Yalova Merkez Engelsiz Cafe’de 7. Olağan Kongresini geniş bir üye katılım ile yaptı. Kongreye tek liste ile giren Mevcut Başkan Erdoğan Yıldız güven tazeledi. Açılış, Divan Seçimi, İstiklal Marşı Okunması ve saygı duruşu ile başlayan kongre Milletvekilleri, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkanı Esen Ömürlü, Siyasi Parti Yöneticileri, STK Yöneticilerinden gelen kutlama mesajlarının okunması ile devam etti.

Başkan Erdoğan Yıldız yaptığı konuşmada; ‘’ Sayın Başkan, Değerli Üyelerimiz, Basınımızın Değerli Temsilcileri 7. Olağan Kongremize Şahsım ve Yönetim Kurulum adına hoş geldiniz diyor sizleri saygıyla selamlıyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları olmak üzere Şehit ve Gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ayrıca aramızdan ayrılan Camiamızın ve Yalova TEMAD’ın Üyesi Değerli Büyüklerimizi rahmetle anıyor, Yaşayanlara sağlık, sıhhat ve uzun ömür temenni ediyorum.

Yalova Turkiye Emekli Astsubaylar Temad Olagan Kongre Secim (8)Bu Ülkeye en fazla Şehit vermiş, Gazisi olmuş ve Ülkenin her karış toprağını kanıyla, teriyle sulayan Vecihi Hürkuşların, Ömer Halis Demirlerin ve binlerce kahramanın temsilcisi olmaktan ve verdiği her sözü yerine getirerek TEMAD’ı Yalova’da ve Türkiye’de her anlamda örnek bir Sivil Toplum Kuruluşu yapan Yönetim ve Üyelerin temsilcisi olarak onurla, gururla ve gönül rahatlığıyla karşınıza çıkıyoruz. Bu başarıda emek, katkı ve katılımlarından dolayı başta  Yönetim Kurulu Arkadaşlarım olmak üzere Kadın Kollarımıza, Hukuk Komisyonumuza ve bizleri yalnız bırakmayan siz değerli üyelerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca bu bir bayrak yarışıdır diyerek Derneğimizin Kuruluşundan bu güne kadar Başkan olarak, Yönetim olarak, Kadın Kolları olarak ve Üye olarak Temad Yalova Bayrağını yere düşürmeyen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Yalova Turkiye Emekli Astsubaylar Temad Olagan Kongre Secim (2)Emekli Astsubaylar Derneği yıllarca her türlü şart altında Vatana ve Millete hizmet eden insanların ve ailelerin oluşturduğu toplum yararına faaliyet gösteren güzide bir dernektir. Aynı zamanda TEMAD sevgi ve saygıya dayalı bir ailedir. Bu Ailede herkes her zaman olduğu gibi bundan sonra da iyi gününü kötü gününü birlikte paylaşarak sevinçte ve tasada birlikte olmanın en güzel örneklerini göstereceklerdir.

Bizler Yönetim olarak 3 yılı geçiren ve sizlerin teveccühüyle tekrar yönetime talip olan kardeşleriniz olarak;

-Öncellikli hedefimiz Yalova’da yaşayan Emekli Astsubay ve Ailelerine ulaşmak, onları aramızda görmek ve derneğimize kazandırmak diyerek üye sayımızı iki katına çıkardık ama tamamını aramızda görmek istiyoruz.

‘Samsun’da Doğan Güneş 105 Yıldır Ulusumuzun, Yolunu Aydınlatıyor’ ‘Samsun’da Doğan Güneş 105 Yıldır Ulusumuzun, Yolunu Aydınlatıyor’

-En Büyük sorunumuz olan yer sorununa kalıcı çözüm bulmak,

-Üyelerimize ve Yaşadığımız Şehre karşı Sosyal Sorumluluk Projeleri içinde yer almaya ve sosyal sorumluluk projesi yapmaya devam etmek,

-Üyelerimizin Yönetimle ve üyeler arası iletişim ve etkileşimini artırmaya devam etmek,

-Yönetim olarak her daim Üyelerimizin yanında olmaya devam etmek,

-Bayan Üyelerimizin dernekten daha fazla yararlanma ve sosyal faaliyet yapabilme imkanlarını artırmaya devam etmek,

-Diğer STK, Kişi, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile faaliyetler ve çalışmalara devam etmek,

-Genel Merkez, Siyasi Partiler ve Yöneticileri ile koordine içinde sorunlarımızı ve çözüm yolları hususunda önerileri ve taleplerimizi iletmek ve takip etmeye devam etmek

Talip olduğumuz ve ifa ettiğimiz bu onurlu ve gururlu görevde ilk günden beri yanımda olan bana destek veren Yönetim, Disiplin ve Denetleme Kuruluma, Kadın Kolları Başkan ve Yönetimine, Hukuk Komisyonumuza ve bizleri bu kutsal göreve layık gören tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.’’ dedi.

Yapılan seçimle üyeler TEMAD Yalova Yönetiminin çalışmaları taktirle takip ettikleri belirtip; Başkan Yıldız’ın Yönetimine güven oyu verdiler.

Seçim sonrası Temad Genel Başkanı Hamza Dürgen Eşleri Beyhan Dürgen ve Genel Merkez Yöneticileri Temad Yalova İl Başkanlığını ziyaret ederek Yeni Yönetime başarılar dilediler.

Yalova Turkiye Emekli Astsubaylar Temad Olagan Kongre Secim (5)Yalova Turkiye Emekli Astsubaylar Temad Olagan Kongre Secim (1)

Editör: Arda Yavuz