Zeynep ve Fırat Türkiye Üçüncülüğünü Elde Etti Zeynep ve Fırat Türkiye Üçüncülüğünü Elde Etti

Mücadeleyi Teşvikiye Belediyespor 3-2 kazanarak 3 puanın sahibi oldu. Üst üste ikinci galibiyetini alarak puanını 14’e yükselten Kırmızı ekibin gollerine Sergen Maden(2) ve Adem Şengüler imzalarını attı. Gökhan Uysal ve Kadir Kızılırmak’ın kırmızı kart görerek cezalı duruma düştüğü Kurtköyspor’un sayılarına ise genç yıldızı Buğra Tanrıkulu ve Ali Oktay kaydetti.  
Karşılaşmayı ilimizin genç hakemlerinden Velat Evran yönetirken, yardımcılıklarını Abuzer Alaca ve Ayşe Nida Portakal üstlendi. Amatör Saha-1’de oynanan maç tempolu başladı. Dakikalar 19’u gösterdiğinde Muharrem Can’ın ara pasına hareketlenen Buğra Tanrıkulu şık bir vuruşla Teşvikiye kalecisi Furkan’ı avlayarak takımını 1-0 öne geçirdi. 27’de ise Kurtköy’ün dinamosu Muharrem Can sakatlanarak yerini genç oyuncu Ayhan Akbaba’ya bırakırken oyundaki dengeler de değişti.
İlk yarının bitimiyle birlikte çıkan saha içi olayları sonrasında Kurtköyspor’da yedek oyuncu Gökhan Uysal ikinci sarı kart sonrasında kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Mücadelenin 57. Dakikasında Teşvikiye Mutluhan Ar’la kontra atağa kalktı. Sağdan ceza sahasına bindiren genç yıldız topu Sergen Maden’le buluşturdu. O da sert şutuyla Kurtköy kalecisi Seyit’i avlayıp skoru 1-1 yaptı. Bu golle şahlanan Levent Numanoğlu’nun öğrencileri rakip kaleyi abluka altına aldı. 
Dakikalar 67’yi gösterdiğinde konuk ekip Mutluhan Ar’ın rakibi Kadir tarafından yaptığı sert müdahale sonrasında penaltı kazandı. Bu karar sonrasında Kurtköysporlu oyuncu ve teknik ekip uzun süre maçın hakemi Velat Evran’a itirazlarda bulundu. Sonrasında beyaz noktanın başına geçen geçen Sergen Maden attığı golle takımının 2-1 öne geçmesini sağladı. Mücadelenin 78. Dakikasında Teşvikiye frikik kazandı. Topun başına geçen savunmanın bel kemiği Adem Şengüler meşin yuvarlağı 90 diye tabir edilen noktaya göndererek farkı 2’ye çıkarttı.
Karşılaşmada dakikalar 82’yi gösterdiğinde Teşvikiye’nin defans oyuncusu Adem’den topu kapan Enes Dışpınar ceza sahası içinde topu Ali Oktay’a verdi. Tecrübeli forvet ise topu boş ağlara bırakarak durumu 3-2 yaptı. Oyunun son bölümleri ve uzatma dakikaları oldukça heyecanlı geçse de Teşvikiye takımı mücadeleyi galibiyetle tamamlamayı başardı.

yalova-spor-futbol-mac-kurtkoyspor-tesvikiye- belediyespor-galibiyet-kirmizi-kart (5)yalova-spor-futbol-mac-kurtkoyspor-tesvikiye- belediyespor-galibiyet-kirmizi-kartyalova-spor-futbol-mac-kurtkoyspor-tesvikiye- belediyespor-galibiyet-kirmizi-kart (1)yalova-spor-futbol-mac-kurtkoyspor-tesvikiye- belediyespor-galibiyet-kirmizi-kart (2)

Editör: Arda Yavuz