İki dönemdir Cumhuriyet Mahallesi muhtarlığını sürdürmekte olan Çiçek, babasından kalan bir kahvehaneyi işleterek çalışma hayatına devam etmekte olduğunu dile getirdi.

Mahallesinin vatandaş portföyü ile ilgili olarak konuşan Muhtar Çiçek, “Şu anda Cumhuriyet Mahallesi’ndeyim. Teşvikiye Beldesi olarak düşündüğümüz zaman, ıhlamur olsun, orman kesimimiz var. Defne yaprağı dediğimiz bir kısım var, fasulyeden kestanesi olsun. Bu tür şeylerden geçimini sağlamaya çalışıyorlar. Sahil kısmında zaten Kum Plajı’nda çalışan büfeler var, orada çalışan arkadaşlarımız var. Bu taraflarda şelaleler dediğimiz yerler var, şelalelerde çalışanlar var. Yukarıda, çay bahçelerimiz var, çay bahçelerinde çalışan arkadaşlarımız var. Ama burası ormana yakın olduğu zaman daha çok ormanla ilgileniyorlar. Nasıl diyeyim, orman kesimi olur, defne olur, kestanesi olur, ıhlamur olur. Bu tür şeylere yöneliyorlar genelde.”  dedi.

Mahallesindeki yerleşik nüfus ile ilgili konuşan Çiçek, “Şu anda benim 1200 falan 1100-1200 arasında nüfusum var. Seçmenim de 670-680 kişi ama yaz dolayısıyla biraz daha artıyorlar. Yurt dışından gelenler var. İstanbul’da konaklayıp da yazın buraya tatile gelenler var.” ifadelerini kullandı.

Mahallesinde yaşayan vatandaşların ihtiyaç ve taleplerini karşılama konusunda, “Hiçbir ulaşım sorunumuz yok. Daha çok esnaflık yaptığımızdan dolayı herkesle ilgilenmeye çalışıyorum. Telefon açmalarına da gerek kalmıyor zaten genelde kahvehanem olduğu için. Genelde, herkesin nu sıkıntısı var. Gece aydınlatma lambalarından bahsediliyor. Ama Allah’a bin şükür başkanımızın yapmış olduğu su olayında herhangi bir su sıkıntısı çekmedik. 2-3 sene oldu, öyle bir sıkıntımız kalmadı. Daha önceden vardı, dediğim gibi sondaj yoktu. Akan sular, pınar suları yetmiyordu. Şu anda bir sıkıntı çekmiyoruz.” şeklinde konuştu.

Altınova Tokmak Köyü Muhtarı Rahmi Çorbacı, “Ulaşımda Sorunumuz Oluyor” Altınova Tokmak Köyü Muhtarı Rahmi Çorbacı, “Ulaşımda Sorunumuz Oluyor”

Vatandaşların en çok karşılaştığı sıkıntının temizlik olduğunu dile getiren Muhtar Çiçek, “Genelde temizlik açısından konuşmak istiyorlar. Genelde çevremizi temiz tutmak istiyoruz diye talepte bulunuyorlar. Yıllardan beri aynı yetiştiğimiz için o konuda insanlarımız biraz duyarsız kalıyor. Duyarsız kaldığımızdan dolayı bazen ister istemez çirkin görüntüler oluyor. Ama dediğim gibi mümkün olduğu kadar belediye başkanımız da o konuda bizi mağdur etmedi.” şeklinde konuştu.

Okul konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını aktaran Muhtar Çiçek, sağlık ocağı ve eczanelerinin de olduğunu ve bu konuda problem yaşamadıklarını dile getirdi. Bu konuda, “İki tane doktor olduğu için böyle bir sıkıntımız olmuyor. Bir problem yaşamıyoruz. Genelde zaten Çınarcık’a da yakın olduğumuz için çok acil bir durum olursa oraya yönlendiriyorlar genelde.” şeklinde konuşan Çiçek, eğitim ve sağlık ocağı konusunda bir problemlerinin olmadığını söyledi.

Mahallesinde kentsel dönüşüme girmesi gereken riskli binaların olmadığını söyleyen Muhtar Çiçek, “Yok o kadar eski binamız yok mahallemizde. Şu anda öyle büyük ve yüksek bina yok yani. İki katlı bilemedin üç katlı böyle bu tür binalar var.” diyerek röportajımızı sonlandırdı.

Muhabir/Göktuğ Doğukan YÜKSEL

Kameraman/Tuğba ALTIN

Editör: Rümeysa Şahin