Bu hafta sizlere ülkemizde olan trafik kazalarını ele almak istedim.Malesef sonuçları acı olan bir gündemi ele alacağım.

  Trafik kazaları ülkemizin süregelen olaylarından biri.Ne zaman bir gazeteye baksak veya televizyondan haber izlesek bildik görüntülerle karşılaşıyoruz.

  Geride telafisi olmayan acılar bırakıyor.Hepimizin ailesinde veya çevresinde trafik kazaları mağduru insanlar mutlaka vardır.

  Bunlardan biri de Yalova Mili Eğitim Müdürlüğüne bağlı Aydede Anaokulunda memur olarak çalışan Cüneyt Özgür(32) kendisine ait motosikletle Altınova ilçesine gitmek üzere yola çıkar.Subaşı mevkisinde bilinmeyen bir nedenle kamyona çarpar.

  Sonuç geride gözü yaşlı bir eş ve çocuk bıraktı.Ateş düştüğü yeri yakar der atalarımız.Biz ne kadar üzülsek de ailesinin neler yaşadığını bilemeyiz.Abisinin de bundan 15 yıl önce şehit olduğunu ve Sultaniyedeki okulumuza isminin verildiğini öğrenince insan bir kat daha hüzünleniyor.

  Neden ülkemizde kazalar yaşamın olmazsa olmazı haline geliyor.Maddi sonuçlarını telafi etme şansımız olsa da ya manevi boyutu nasıl giderilecek.Ya sakat kalanlara ne demeli?

 Yaptırımlar mı yetersiz?.Denetimler mi  istenilen seviyede yapılamıyor?.Trafik eğitimleri mi yetersiz kalıyor?.Yoksa insanlarımız bana bir şey olmaz felsefesiyle mi yaklaşıyor?.Sorularını çoğaltmak mümkün.

   Sorularına cevap bulmakta bir o kadar güçleşiyor.Ama ne olursa olsun kazaların en belirgin özelliği insan kaynaklı hatalardan kaynaklı olduğu bilinmektedir.

  O zaman insanı eğitmek ve bilinçlendirmekle işe başlamak en doğrusu olacağını düşünüyo-rum.Bu ailede başlayıp okulda olabileceği gibi resmi ve özel kurslarda da devam edebileceği-ne inanıyorum.

 Yaşadığımız ilimizde de sürekli artan araç sayısı da kaza haberlerine davetiye çıkarıyor.Düşü-nünkü araç sayısı 50.000 ‘e yaklaşmış.Neredeyse her 3 kişiye bir araç düşüyor.Yaz dönemini hiç söylemiyorum bile.

  Trafik kazalarının ilimizin ve ülkemizin gündeminden düşmesini istiyorsak hepimizin bir sorumluluğu olduğunu düşünüyorum.Kurallara uyalım uymayanları uyaralım.

 Önümüzdeki haftalar yeni gündemlerde buluşmak dileğiyle esen kalın…