16. Galibiyetini alarak puanını 33’e yükselten Zonguldakspor Basket 67 liderliğini sürdürdü. Karadeniz ekibini 32’şer puanla YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol ile Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor yakından takip ediyor. Turuncu Sarılı ekibimiz bu haftayı 26 puanla sekizinci sırada noktalarken, küme düşme hattını 21’er puanla Aslan Yol Burhaniye Belediyespor ve Tourism x Boğaziçi Basketbol ile ligden çekilen Çankırıspor Yükseliş oluşturuyor.
17. haftanın açılış maçında küme düşme hattından kurtulmaya çalışan Tourism x Boğaziçi Basketbol evinde Çerkezköy Belediyesi’ni 89-81 devirdi. Urla Belediyesi’ne konuk olan Lidya Garden Citys Turgutlu Belediyespor hakemlerin tutarsız kararlarına rağmen rakibini 77-66 yendi. 
Düşüşte olan 01 Adana Basketbol evinde lider Zonguldakspor Basket 67’yi ağırladı. Mücadeleyi konuk ekip 87-83 kazandı.
HDİ Sigorta Yalova VİP ise evinde Danilo’s Pizza Bursa Antspor’u konuk ederken parkeden 67-66’lık galibiyetle ayrılmayı başardı. Aslan Yol Burhaniye Belediyespor’a konuk olan şampiyonluk adayı YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol evine 76-57’lik kazanarak döndü. Gelişim derbisinde İstanbul’da Emlak Gelişim’e konuk olan Botaş Gelişim rakibini 55-54 mağlup etti. 17. Haftanın kapanışını ÇBK Gelişim-Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor takımları yaptı. Mücadeleyi Balıkesir ekibi 87-59 kazandı. Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi(TKBL)’nde 18. Hafta müsabakaları 12 ve 13 Ocak 2024 tarihleri arasında oynanacak. 

Zorlu Mücadelenin Kazananı Tokmakspor Oldu Zorlu Mücadelenin Kazananı Tokmakspor Oldu

yalova-kadin-basketbol-tkbl-sezon-lig (5)yalova-kadin-basketbol-tkbl-sezon-lig (4)yalova-kadin-basketbol-tkbl-sezon-lig (3)yalova-kadin-basketbol-tkbl-sezon-lig (2)

Editör: Arda Yavuz