Modern teknoloji ile donanımlı ve her geçen gün yenilenen ekipmanlarıyla hizmet veren Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Yalova’nın ilçe, beldelerine de destek veriyor. Türkiye’nin sayılı İtfaiye Müdürlüğü arasında yer alan Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri olay yerine en kısa bir zamanda ulaşan Türkiye’nin en hızlı itfaiye kadroları arasında yer alıyor.

2022 Yılında 1107 Olay Gerçekleşti

Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü geçtiğimiz 2022 yılı içerisinde toplam 365 yangına, 29 trafik kazasına, 439 kurtarma faaliyeti gerçekleştirdi. Ayrıca tuzlama, yıkama, küreme, sulama ve yangın güvenlik raporu olmak üzere toplamda 1107 çalışma gerçekleştirdi.

365 Yangına Müdahale Edildi.

İtfaiye Müdürlüğü ekipleri 365 yangına müdahale ederken en fazla yangın Temmuz ayında gerçekleşti. Temmuz ayında toplam 50 yangına müdahale eden ekipler, sırasıyla Mayıs ayında 36 ve Kasım ayında 35 yangını başarılı bir şekilde kontrol altına aldı. Şehrimizde en az yangın ise 19 yangınla Şubat ayında yaşandı.

Şehir Dışında Bulunan Yangınlara Destek Verildi

Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, şehir dışında çıkan yangınlara da destek amaçlı ekip gönderdi. 2022 yılında Bursa’nın Nilüfer ilçesinde çıkan fabrika yangınına 1 araç 2 personelle giden Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü başarılı bir şekilde diğer illerden gelen ekiplerle birlikte yangına müdahalede bulundu.

439 Kurtarma Faaliyeti Yapıldı

2022 yılı içerisinde toplam 439 kurtarma faaliyeti gerçekleştiren ekipler, en fazla kurtarma operasyonunu Ağustos ayında gerçekleştirerek 71 olaya müdahale etti. Trafik kazaları başta olmak üzere araç içerisinde sıkışan vatandaşları kurtarma faaliyetlerinin yanında gelen ihbarları değerlendiren ekipler kedi, köpek ve kuş gibi hayvanları da bulundukları alandan kurtardılar.

Eğitim Verildi Tatbikat Gerçekleştirildi

Kamu kurumları personelleri, başta olmak üzere Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne müracaatta bulunan okullar, özel kuruluşlara yangın bilgisi ve güvenliği hakkında toplam 5 bin 675 kişiye eğitim verildi ve tatbikat gerçekleştirildi. Ayrıca kurumlarında kendi itfaiye teşkilatı bulunan kurumlarda olan çalışan 111 personele eğitim katılım sertifikası verildi.

Çocuklar Unutulmadı

İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 308. yılı nedeniyle etkinlikler gerçekleştirildi. Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü hizmet binasında kurulan itfaiye parkurunda yaşları 4 ve 12 yaş arasında değişen 1700 öğrenci (anaokulu, anasınıfı, ilkokul, ortaokul) katılım sağladı.

Editör: TE Bilişim