2022 - 2023 sezonu U14 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Müsabakaları 72 ilden 122 takımın katılımı ile 6'şar takımlı 17 grupta 30-31 Mart ve 01-02 Nisan 2023 tarihlerinde ve 4 takımlı 5 grupta 31 Mart ve 01-02 Nisan 2023 tarihlerinde olmak üzere toplam 22 tarafsız grup merkezinde oynanacaktır.

Maçlar İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ,Yalova ,Çanakkale, Kütahya, Eskişehir ,Manisa , Muğla, Denizli, Mersin, Konya ,Kayseri, Mardin, Bingöl, Van, Gümüşhane, Erzincan, Giresun Çorum ve Kastamonu grup merkezlerinde yapılacak. 1. kademe müsabakaları sonunda grup birincisi olacak 22 takımın katılımıyla 4 grup merkezinde 2. kademe müsabakaları oynanacak. 2. kademe müsabakaları sonunda gruplarında birinci olan 4 takım, final müsabakalarına katılmaya hak kazanacak.

Temsilcilerimizden Yalova Yıldızlar Spor Kocaeli grubunda mücadele edecek ve rakipleri İstanbul’dan İstanbul Beykentspor ve Selimiyespor, Bursa’dan TSE Arabayatağıspor, Tekirdağ’dan Çerkezköy 1923 Gençlik ve Spor Kulübü, Sakarya’dan Erenler 54 Futbol Kulübü olurken, Kütahya grubunda yer alan Yalovagücü’nün Bursa’dan Hüdavendigar Kartal Genç ve Kaplıkaya Kültürspor, Uşak’tan Uşak Gençlik Merkezi Spor, Afyon’dan Ege Gençlik ve Spor ile Eskişehir’den DSİ Bentspor oldu.

Yalova grubunda ise İstanbul’dan Başakşehir Belediyespor ve İkitellispor, Bursa’dan Orhangazi Futbol Kulübü ve İnegöl Kafkas Gençlik, Balıkesir Büyükşehir Belediyespor ve Sakarya’dan Harmanlıkspor mücadele edecek.

Yalova Futbol İl Temsilcisi Gökhan Güngör,” İlimizde düzenlenecek olan U14 Türkiye Şampiyonası 1.Kademe Müsabakaları 30 Mart-02 Nisan 2023 tarihleri arasında düzenlenecektir. Söz konusu Müsabakaların kura çekimleri 29 Mart Çarşamba günü Yalova Amatör Evi Toplantı salonunda yapıldı. Oynanacak olan müsabakalar İlimiz Merkez sınırları içerisinde yer alan 1 ve 2 nolu Amatör Sahalarda oynanacaktır. 6 takımın katılacağı 1. kademe müsabakaları 2 grup halinde oynatılacak olup gruplarını birinci olarak bitirecek takımlar final müsabakasında yer alacaktır. Final müsabakasını galip bitiren takım 2. Kademe müsabakalarına katılmaya hak kazanacaktır” şeklinde konuştu.

U14 Türkiye Şampiyonası Başlıyor (1)

Editör: Uğur TEZCAN