Yalova gazetesine özel açıklamalarda bulunan Rks Kuba Centaş Motors Yalova, Orhangazi ve İznik Bayisi şirket yetkilisi Emre Künen, “Bunun sebebi Yalova’da ki fazla araç sayısının ve trafik probleminin olması. Bir yerden bir yere giderken insanlar araçlarını park edecek yer bulamıyorlar. Küçük bir yer ve nüfus arttıkça da araç sayısı da artıyor. Bu yüzden elektrikli bisiklete, motosiklete ve scooterlere talep artıyor” dedi.

“Yalova’da en büyük dükkân biziz”

Müşterilerinin motosiklete dair her şeyi bu dükkâna girdiğinde bulabileceğini söyleyen Künen, “Bayram öncesinde yoğunduk. Satışlarımız da gayet iyi. Güncel motor fiyatlarımız şu anda 25 bin lira bandından başlayıp 150 bin liralara kadar çıkıyor. Ama bizim ortalama sattığımız fiyat bandı 35 ila 40 bin lira arası değişiyor. Bunların dışında ise elektrikliler 18 bin ile 25 bin bandında olan motorlarımız var. Yalova’da bu zamana kadar bu sektörde bulunmuş abilerimiz, arkadaşlarımız vardı. Lakin bizim konseptimizde bir dükkân yok. Motosiklete dair her şeyi müşteri bu dükkâna girdiğinde bulabiliyor. Yalova’da bu anlamda en büyük dükkân biziz” diye konuştu.

“Bu motosiklet işi aynı çocuğun emekleyip yürüme işi gibidir”

Künen, “Müşterilerimizin aldığı üründen ne beklediği bizim için çok önemlidir. Bir müşteri ilk defa motosiklet kullanacak ise biz ona asla yüksek cc’lerde olan motorları tavsiye etmiyoruz. Bu motosiklet işi aynı çocuğun emekleyip yürüme işi gibidir. Çünkü motosiklet çok zevklidir ve alıştıktan sonra vazgeçemeyeceğiniz bir araçtır. O yüzden dolayı da müşterimize biz ne beklediğini sorarız. Onun istekleri doğrultusunda gerekli yönlendirmeyi yaparız” ifadelerini kullandı.

“Motosiklette kaporta sensindir”

Motosiklet kullanırken dikkat edilmesi gereken noktalardan da bahseden Künen, “Motosiklette kaporta sensindir yani kullanıcıdır. Heyecan yapmayacaksın ve pratiklik yapmak oldukça önemli. Trafiği tehlikeye atacak hareketlerde bulunursa hem kendi can güvenliğini hem de karşı tarafın can güvenliğini tehlikeye atmış olursun. Lakin trafik kurallarına uymasının haricinde kendini koruyabilmesi için gerekli ekipmanları kullanması gerekiyor. Dizlik, kask, eldiven ve montunu mutlaka giymeli. Kullandığı motosiklete göre de ekipman kalitesini arttırmalı. Kasklarımız bin 500 liradan başlıyor 5 bine kadar çıkıyor. Hepsi güvenlik sertifikalıdır ve koruma özelliği olan kasklar olduğu için normal fiyattan daha yüksektir” şeklinde konuştu.

“Biz müşterimize müşteri gözüyle bakmıyoruz”

Müşteri memnuniyetini ön planda tuttuklarını dile getiren Künen, “Motosiklete yönelen kesim daha çok gençler ve ev ile iş arasında mekik dokuyan müşterilerimiz oluyor.  O da ulaşımı daha rahat hale getirebilmek için. Biz müşterimize müşteri gözüyle bakmıyoruz. Daha çok bir arkadaş bir dost gözüyle bakıyoruz. O yüzden dolayı biz alacağı motosikletin en kötü ve en iyi şeklini başına gelebilecek tüm olayları anlatıyoruz. Müşterilere bakımlarınıza mutlaka gidin, ihmal etmeyin diyoruz. Ama bazı müşterilerimiz bunlara dikkat etmeyip yaptırmıyor. Bunu da kendi servislerimizde hallediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN

Ulaşımın yeni göz bebekleri motosikletler (8)Ulaşımın yeni göz bebekleri motosikletler (6)Ulaşımın yeni göz bebekleri motosikletler (7)Ulaşımın yeni göz bebekleri motosikletler (4)Ulaşımın yeni göz bebekleri motosikletler (5)Ulaşımın yeni göz bebekleri motosikletler (3)Ulaşımın yeni göz bebekleri motosikletler (2)

Editör: Rümeysa Şahin