İYİ Parti Yalova l Başkanı Osman Kendir, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde sandıkları gezerken yaşadığı ilginç olay hakkında bilgi verdi ve 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimleri için vatandaşlara çağrıda bulundu.

Yalova İyi Parti İl Başkanı olarak Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimlerinde, seçmene çağrınız nedir?

Osman Kendir: Seçmenden beklentim, ellerini vicdanlarına koysunlar. Ülkenin gerçek gündemine odaklansınlar. Ülkenin gerçek gündemini görsünler. Ondan sonra verdikleri her türlü kararın başımızın üstünde yeri var. Bizler seçmenle inatlaşan değil, onlarına sesine kulak veren bir siyaset yapmaya çalışıyoruz. Ben bu koltuğa bir şey olmak için değil, milletime hizmet etmek için geldim. Onların talepleri, istekleri bizim için çok önemli. Bu anlamda da ekonomiyi görmezden gelip bu mültecileri görmezden gelip hatta mülteci de demeyelim, mülteci konumunda da değiller. Yani sığınmacıları görmezden gelip, ülkenin demografik yapısı bozmak isteyenleri görmezden gelip, ülkede adaleti görmezden gelip, ülkedeki bütün yapı taşlarına zarar verenleri görmezden gelip, sadece belli bir eksene sıkıştırılmasına müsaade etmeyin. Sizin kararınıza, her türlü kararınızın biz saygıyla karşılayacağız. Ve ona göre hareket edeceğiz. Bu anlamda da sizlerden tekrardan bir değerlendirme yapmanızı talep ediyorum. Ben size çok enteresan bir şey anlatayım. Biz seçim sabahı Armutlu’dan Altınova’ya kadar bütün sandıkları dolaşmaya çalıştık. Yani beşe beş kala girdik, beşe 10 kala girdik belki Atatürk İlköğretim Okulu’nda oradan partiye geçtik. Sabah ilk gittiğimiz yer Armutlu’ydu. Armutlu ’da sandıkları dolaştık. Dışarıda dedikler ki başkanım “Muhtarımız da burada” Bayır Mahallesi Muhtarıydı zannedersem. “Onunla da bir tanıştıralım” Gittik, elini sıktım. Dediler ki “İyi Parti İl Başkanı” Adam şöyle bir gözleri patladı. Dedi ki “ Başkanım tarihte bir ilk yapıyorsunuz” Anlamadım dedim. Hani bizim tarih yazacağımız mottomuz var ya… Nasıl yani dedim.  “ Tarihte İlk defa, bir İl Başkanı Armutlu’ya sandıkları ziyarete geliyor” dedi. Yani biz o derece insanlara saygılı ve bütün her tarafa ulaşmaya çalışır şekilde organize olduk. 7-8 tane arkadaşım o gün okullarda ve sandıklarda görevi olmayan İl Yönetiminde veya üye olan arkadaşlarımızla bir araç yaptık ve onlarla birlikte… Yani düşünebiliyor musunuz? Tarihinde ilk defa İl Başkanı… Yani belki o Muhtar’ın bildiğidir. Belki varsa diğerlerinden özür dilerim ama Muhtar’ın söylediğine göre söylüyorum. Bir yere ilk defa gidiyorum ama ben ilk çalışmaya da oradan başlıyorum. Yani ilk defa ben gidiyorum ama ilk sandığımı da Armutlu’daki sandıktaki insanlara merhaba diyerek başladım. Yani çok enteresan. Ben Armutlu’daki çalışmaları yapacak mısınız deyince o geldi aklıma. Yani değişik bir şey oldu. Değişik bir tecrübeydi benim için. İnsanlara ulaşmanın ve onlara dokunmanın çok kıymetli olduğunu düşünüyorum.

2. Turda da aynı şekilde sandıklara Armutlu’dan başlayıp Yalova’ya kadar gelmeyi düşünüyor musunuz?

Osman Kendir: Tabi. Tabi. Tabi. Biz zaten bizim için bak şöyle bir şey söyleyeyim ben. 2 tane seçim vardı Biri Milletvekilliği biri de Cumhurbaşkanlığı. Bu kim ne kadar anlayabilir bilmiyorum ama bence yani 3 vekilliği de almaktan da öte Cumhurbaşkanlığını seçimi almak bizim için daha elzem, daha önemli. Daha büyük bir şey bence. Yani sistemin değişebilmesi için, bu itirazın vücut bulabilmesi için Cumhurbaşkanlığı seçimini almamız lazım. Onun için 28 Mayıs seçimi bizim için daha kritik, daha önemli, daha elzem. Oradaki insanlara ulaşmak daha mühim diye düşünüyorum. Ama aynı kararlılıkla zaten biz 14 Mayıs’ta da çalıştık. Adaylarımız vardı, sahadaydık. İnsanlar bir tercih gerçekleştirdiler. O tercihe de saygı duyuyoruz. Yaptığımız bu.

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel

Kamera: Rümeya Şahin

Editör: Rümeysa Şahin