Yalova Uzmanlar Koleji ve Yürüyen Köşk Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 104. Yıldönümü Yalova Kent Müzesi’nin önünde büyük bir coşkuyla kutlandı. Saat 19:00’da Yalova Deprem Anıtı’nda toplanan grup 15 Temmuz Cumhuriyet Meydanına kadar kortej halinde yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe ve programa Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği(Mag-Der) de katılım sağladı. Programa 1 dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlandı. Uzmanlar Koleji Müdürü Nergis İbrişoğlu ve Yürüyen Köşk Derneği Başkanı Makbule Budak Çalışkan günün önemine dair konuşmalar gerçekleştirdi.

“Hayatta En hakiki mürşit ilimdir”

İbrişoğlu, “ 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın 104. Yılı kutlu olsun. Uzmanlar Koleji Yönetim Kurulu adına sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bugün ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı, ülkemize güneşin doğduğu, esaret zincirlerinin egemenliğe açıldığı gün bugün. Atatürk’ün “Yalova Benim Kentimdir” dediği bir ulusal mücadeleyi başlatıp kurtardığı gündür bugün. Selam olsun ey gençlik size. Kalbi genç olan, fikirleri hür ve özgür olan tüm Atatürk gençliğine selam olsun. Sevgili gençler Atatürk’ün size bir mesajı var. Tek bir şey ihtiyacınız var der. Çalışmak, çalışmak, çalışmak! Hayatta En hakiki mürşit ilimdir. Başka söyleyecek bir şey yok. Bayramımız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

“Emanetleri emanetimizdir”

Çalışkan, “Yürüyen Köşk Derneği ve Uzmanlar Koleji olarak Cumhuriyetimizin 100. yılı olması münasebetiyle, ilkini 23 Nisan'da gerçekleştirdiğimiz 2.sini ise 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında gerçekleştirdiğimiz devam projemiz ile gençlerimizle bir kutlama programı gerçekleştirdik. İlkokul çocuklarımızın "Ataya 100 Mektup " ile başlayan, lise son sınıf öğrencilerimizin  "Atatürk'ün Yolunda, Atatürk Gençliği " isimli 100 Mektup ile devam ediyor. Bizler onların duygularını yazdıkları bu mektuplar kitaplaştırılarak 30 Ağustos'ta Anıtkabir’e götüreceğiz. Emanetleri emanetimizdir

19 Mayıs, Türk Milleti'nin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ataşenin yakıldığı ve aydınlık bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği günün adıdır. 9 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızda programımıza ve Gençlik yürüyüşümüze katılan tüm kurumlara, sivil toplum kuruluşlarına, Yalova halkına, Yalova Belediyesi ve Belediye Başkanı Sayın Mustafa Tutuk'a ve Kültür işleri müdürlüğüne katkı ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Programa Latin Dans gösterileri ile devam edildi. Uzmanlar Koleji öğrencileri Zeybek dans gösterisi ve Jimnastik performansı sergiledi. Solistte Miray Karataş, Mehmet Hasançebi, Gitarda Mehmet Erdem İnan, Fikret Cihan Tangu ve Bas Gitarda Ece Nur Demirel’in olduğu Yalova’nın farklı liselerinden oluşan bir müzik grubu, Türk-Rock müziğinden popüler parçaları izleyicilere canlı olarak sundular. Program havayı fişek gösterisiyle son buldu.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Uzmanlar Koleji'nden ve Yürüyen Köşk Derneğ,'nden Büyük Kutlama21Uzmanlar Koleji'nden ve Yürüyen Köşk Derneğ,'nden Büyük Kutlama10Uzmanlar Koleji'nden ve Yürüyen Köşk Derneğ,'nden Büyük Kutlama6

Editör: Rümeysa Şahin