Yalova Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ürün Güvenliği Haftası programında konuşan Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, insanların ürettikleri değerlerle anıldığına dikkat çekerek, “Önce vicdanının sesini dinle, ürettiğim ürünü ben müşteri olsam talep eder miydim? ‘ bunu kendine sor” diye konuştu.
Ürün Güvenliği Haftası dolayısı ile  Yalova Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından YTSO Toplantı Salonunda gerçekleştirilen programda ürün güvenliğine dikkat çekildi. Programda Yalova Valisi Selim Cebiroğlu başta olmak üzere Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Niyazi Eruslu,YTSO Başkanı Tahsin Becan ve kurum temsilcileri de hazır bulundu. Toplantının açılışında konuşan Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, “İnsanlar ürettiği değerlerle anılırlar. Bugün traş bıçağı denilince jilet, kağıt mendil denildiğinde selpak akla geliyorsa bunlar hep yaratılan değerlerin başarısıdır.Üretilen ürünlerin saygınlığı da ülkelerin geleceği ile ilgilidir. Günlük, aylık değil ömürlük yaşayacaksan ürün güvenliği önem taşıyor. Burada vicdanının sesini dinleyeceksin. Ürettiğim ürünü ben müşteri olsam talep eder miyim? diye kendi kendine soracaksın.Bu dünyanın geçici olduğunu unutmayalım, güzel eserler bırakarak anılalım” diye konuştu.
Asansör ve Ürün Güvenliği konusunun ele alındığı programda konuşan Yalova Bilim Sanayi  ve Teknoloji İl Müdürü Hüseyin Çiçek, “Vatandaşlarımızın günlük hayatta kullanmış olduğu asansörlerden elektrikli ev aletlerine, gaz yakan cihazlardan otomotiv aksam ve parçalarına kadar ürünler ile profesyonel maksatla sanayi üretiminde kullanılan makine, sınai gaz tüpleri gibi birçok ürününü piyasadaki denetimleri bakanlığımız tarafından gerçekleştirilmektedir” dedi.Müdür Çiçek, “2014 yılında müdürlüğümüz tarafından toplam 936 denetim gerçekleştirilmiş olup bunlardan 82 üründe aykırılık tespit edilmiştir.Bununla birlikte 15 adet ürün hakkında ise toplatma kararı bulunduğu gerekçesiyle firmalara iade ettirilmiştir. Verilen sürede eksiklikleri gidermeyen firmalara ise cezai işlemler uygulanmaktadır” dedi.Ürün Güvenliği Haftasının konusu olan Asansör Güvenliği konusunda da iki temel denetim ve kontrol mekanizması bulunduğuna dikkat çeken Müdür Çiçek, “Bunlardan birincisi Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen piyasa gözetim ve denetimi faaliyeti olup, diğeri ise ilgili belediye ve il özel idareleri tarafından yapılan ve ya yaptırılan periyodik faaliyetlerdir” dedi.
Ürün Güvenliği programında konuşan Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan da eskiden ürünlerde denetim olmadığını belirterek, “Artık bakanlık tarafından ürünler denetlenmekte ve hatalı ürünler böylelikle ortaya çıkartılmaktadır” diye konuştu.
Ürün Güvenliği Haftası programı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sanayi teknoloji uzman yardımcıları Yasemin Gencan, Derya Doğan ve Murat Yazgan’ın sunumlarıyla devam etti. Program soru cevap bölümüyle sona erdi.
Editör: TE Bilişim