Halk Eğitim Merkezi bünyesinde herhangi  bir branştan kurs açılabilmesi için en az 15 kişilik başvurunun yapılması gerekiyor. Kayıtlar eylül sonuna kadar sürerken yeterli sayıya ulaşan branşlarda eğitime hemen başlanacağı belirtildi.

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılması planlanan Aile Eğitimi kursları da özellikle anneler tarafından ilgi görüyor. Aile Eğitimi kurslarıyla anne babaların 0-3 yaş bebeklik, 3-6 yaş okul öncesi, 7-11 yaş okul çağı ve 12-19 yaş ergenlik dönemi gelişimlerine yardımcı olmaları amaçlanıyor. Aile Eğitimi Kurslarına sadece anne ve babalar değil, aile içindeki diğer yetişkinler, büyükanne, büyükbaba, hala, teyze, dayı ve amca gibi yakınları da katılabiliyor.

Bu yıl açılması düşünülen kursların ana başlıkları ise şöyle;  Bahçecilik, Gıda Teknolojisi, Bilişim Teknolojileri, El Sanatları Teknolojisi, Giyim Üretim Teknolojisi,  Kimya, Deniz, Yiyecek-İçecek Hizmetleri,  Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, Aile ve Tüketici Bilimleri, Hasta  ve Yaşlı Hizmetleri, Muhasebe ve Finansman, Sağlık, Sanat ve Tasarım, Seramik ve Cam Teknolojisi,  Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Çalışma Hayatı, Ev Hizmetleri, Halkla ilişkiler ve organizasyon, İnşaat Teknolojisi, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri, Pazarlama ve Perakende, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Elektrik Elektronik Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme, Kuyumculuk Teknolojisi, Yabancı Dil, Müzik ve Gösteri Sanatları, Spor, Kişisel Gelişim ve Eğitim, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Okuma ve Yazma, Grafik ve Fotoğraf, Havacılık.

Editör: TE Bilişim