Yalova Bisiklet Yıldızları Spor Kulübü(YABİS) 2024 yılındaki yarışmalarda da adından sıkça söz ettiriyor. Bodrum, Antalya ve Muğla’nın ardından geçtiğimiz Pazar günü Samsun’da yapılan Granfondo yarışmasında YABİS’liler kürsüdeki yerini aldı.

Samsun’un İlkadım ilçesinde gerçekleştirilen kısa ve uzun parkurda gerçekleştirilen yarışmada

birçok rakibini açık ara farkla geride bırakan Adem Akçay, Osman Şirin, Salih Bahadır Düner ve Beyza Ersan kendi yaş kategorilerinde tekrar şampiyon oldular.

Yalova Gençlik Merkezi’nde Yaz Kursları Başladı Yalova Gençlik Merkezi’nde Yaz Kursları Başladı

Yalova Bisiklet Yıldızları Spor Kulübü başkanı ve takım kaptanı Harun Ertuğrul,” Kulübümüze kayıtlı 50 sporcumuz ile sürekli başarıdan başarıya koşarak 2023 yılında olduğu gibi bu yılda birkaç yaş kategorisinde Türkiye şampiyonu olmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımızı antrenörümüz Metin Bektaş eşliğinde hız kesmeden devam ediyoruz” dedi.

Yalova Bisiklet Yabis Granfondo Yarisma Kursu Basari (1)Samsun’da Yalovalı sporculardan Adem Akçay erkekler uzun parkur genel klasmanda sekizinciliği elde ederken kendi yaş kategorisinde 103 kilometrelik parkurda ikinci olup gümüş madalyaya uzandı. Osman Şirin ise genel klasmanda on üçüncü, kendi yaş kategorisinde kürsünün en üst basamağına çıkıp altın madalyayı boynuna takti.

Salih Bahadır Düner erkekler kısa parkur genel klasmanda on üçüncü, kendi yaş kategorisinde 47 kilometrelik parkuru ilk sırada tamamlayıp altın madalyanın sahibi oldu. Ayrıca kadınlar kısa parkur yaş kategorisinde ikinci olup kürsüdeki yerini alan Beyza Ersan ise gümüş madalyanın sahibi oldu.

YABİS böylelikle Samsun’dan Yalova’ya 2 altın ve 2 gümüş madalyayla dönerken, önümüzdeki günlerde yapılacak organizasyonlara odaklandı.

Yalova Bisiklet Yabis Granfondo Yarisma Kursu Basari (3)

Editör: Arda Yavuz