2023 yılı içerisinde kurulan ve birçok başarıya imza atan Yalova Bisiklet Yıldızları Spor Kulübü(YABİS) +60 yaş kategorisinde Türkiye Bisiklet Takım Şampiyonu oldu. 10 aylık maziye sahip olan kulübün sporcuları hem bireysel hem de takım olarak katıldıkları organizasyonlarda ilimizi başarıyla temsil ediyor. Son olarak Beykoz’un ev sahipliği yaptığı Türkiye Şampiyonası’nda ter döken YABİS’li sporcular sezonu tamamladılar. Bireysel kategoride kulübün takım kaptanı Harun Ertuğrul Türkiye ikincisi olurken, Yalova Bisiklet Yıldızları Spor Kulübü genel klasman master kategorisinde Türkiye birincisi oldu.

Paşakent Dört Köşe! Paşakent Dört Köşe!

Sezon değerlendirmesinde bulunan YABİS Kulüp Başkanı ve Milli sporcu olan Harun Ertuğrul,” 2016 yılından beri Türkiye ve Yalova adına yarışlara gidiyordum ve başka kulüplerinde temsilciliklerini yapıyordum, UCI (Dünya Bisiklet Birliği) lisansım ile de yabancı ülke sporcularıyla aynı parkurlarda pedal basıyordum, birkaç arkadaşımı da ulusal yarışlara götürmeye başladım, sonrasında ekipte sporcular çoğaldı bana kulüp kurmam için destek ve talepte bulundular bende Yalova'nın bir eksiği olarak gördüğüm bu işe kulüp kurarak 2023 ocak ayında adım attım. Gerek Türkiye Bisiklet Federasyonu gerekse özel yarışlar olan Granfondo’lar ve diğer kurumların düzenlediği yarışlara giderken kurmuş olduğumuz kulübün sporcularını da ekip olarak bu yarışlara götürmeye başladım. Önceleri çok sıkıntı çektik fakat Yalova Belediyesinin araç desteği ile neredeyse her yarışa gitmeye ve kürsüleri zorlamaya başladık. Benim ve diğer sporcu arkadaşlarımın ülkede ses getiren ve Yalova adını hafızalara kazıyan başarıları ile moral bulup Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen etaplı ve puanlı yarışlara da katıldık. Sakarya ilinde 2 gün olarak yapılan Türkiye şampiyonası yol yarışlarında ter döktük, burada benimde içinde yer aldığım takım sıralamasında üstelik 60 yaş kategorisinden şampiyonluk kazanan tek takım olduk, ayrıca 62 yaşında olan diğer bir arkadaşım ve ben ferdi olarak 3.lük kupa ve madalyalarını aldık. Sakarya'da 47 derece sıcakta saatlerce pedal basıp bu başarıyı elde ettik ve yine 15 temmuz anısına Muğla-Marmaris arasında düzenlenen yarışta üstelik aşırı sıcakta yaptığımız yarış sonunda kürsülerin yanı sıra bu yarışta da aldığımız sonuçla bütün yorgunluğumuz yerini sevince bıraktı, bizlere destek olan antrenöründen sporcusuna, yöneticisinden üyesine, gazetecisinden fotoğrafçısına, araç şoföründen belediyesine kadar her kim inanıp güvendiyse herkese sizlerin aracılığı ile teşekkür ederim. Yalova'da önceden beri süregelen bir bisiklet kültürü zaten vardı ve bu konuda büyük emekler veren ve en başta Kasım Asma olmak üzere Zafer Yalın, Bahadır Düner, Kamil Alev ve birçok bisikletçi abimiz ve hocamız bizlere önderlik ettiler bizlerde bu sporu onların açtığı yoldan giderek hak ettiği yere getirmeye çalışıyoruz, genç sporcularımıza da kapımız her zaman açıktır, bizimde bir nebze olsun katkımız olacaksa çok mutlu oluruz, aramıza katılan güçlü isimlerle ekibimiz şimdiden Türkiye'nin parmakla gösterilen sayılı takımları arasına girdi, (YABİS) Yalova Bisiklet Yıldızları Spor Kulübü olmadan hiç bir yarış artık düşünülmez oldu dersem sanırım abartmış olmam, parkurlarda centilmence ve arkadaşça bizlerle pedal çeviren bisikletçi rakiplerimiz bile günler önceden bizleri arayıp  bizleri yarışlara çağırıyorlar, bu durum Yalova'mız ve bizler için gurur vericidir, bisiklet sporcularımıza destek olundukça kulübümüzden birçok Milli sporcu çıkacağına eminim” diye konuştu.

yalova-yabis-bisiklet-sampiyona-veteran-turkiye (4)yalova-yabis-bisiklet-sampiyona-veteran-turkiye (2)yalova-yabis-bisiklet-sampiyona-veteran-turkiye (1)

Editör: Arda Yavuz