Yalova AFAD, Yalova Belediyesi ve Yalova Üniversitesi iş birliğinde 5400 metrekare alan üzerinde Afet Acil Durum Uygulama ve Eğitim Merkezi yükselecek. Yalova İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), kamu kurumlarının afet eğitimi gereksinimlerinin karşılanması için Afet Acil Durum Uygulama ve Eğitim Merkezi kuracak. AFAD Lojistik deposunun hemen yanındaki alana yapılması planlanan eğitim alanının 6 ay, eğitim merkezinin 1 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Afet Acil Durum Uygulama ve Eğitim Merkezi tamamlandığında kamu kurumlarının afet ve acil durumlar konusunda eğitim üssü görevi üstlenecek. Merkezde yangın eğitimi, trafik kazaları, ilk yardım eğitimleri, yüksekte çalışma, zorla giriş teknikleri, kentsel arama kurtarma eğitimi, insani yardım ve çadır kurma konularında eğitim için gerekli altyapı ve alanlar oluşturulacak.

Toncer, ‘Modern ve kullanışlı bir alan olacak’

Afet Acil Durum Uygulama ve Eğitim Merkezi alanının 6 ay, binanın ise 1 yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılacağını söyleyen Yalova AFAD İl Müdürü Doğan Toncer, “Yalova’mıza yakışan bir merkezi yakın zamanda hayata geçireceğiz. Maalesef 1.derece deprem bölgesinde bulunan ilimizin mevcut AFAD binasında olası bir afeti yönetmek için fiziki ve teknolojik altyapı şu an mevcut değil. Ama artık bu sıkıntı giderilecek. Üniversitemiz ve Yalova Belediyesi ile iş birliği içerisinde lojistik depomuzun yanındaki 5400 m2 alanda hayata geçireceğimiz Afet Acil Durum Uygulama ve Eğitim Merkezi ile daha modern ve kullanıma uygun bir alan inşa ediyoruz. Yer tahsisimiz yapıldı. Yalova’mızda faaliyet gösteren resmi ve sivil eğitim kurumlarının kullanımına sunulacak olan alanda AFAD İl binasının altında bağımsız girişi olan 2 ayrı salonda olacak. Yeni eğitim merkezimiz hazır olana kadar da helikopter pistimize 4 adet konteyner kurduk. Sivil toplum kuruluşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için bu alanı hazırladık. Yeni eğitim merkezimiz hazır olana kadar eğitimlerini bu alanda yapabilecekler” şeklinde konuştu.

AFAD’a yeni eğitim merkezi (5)AFAD’a yeni eğitim merkezi (4)AFAD’a yeni eğitim merkezi (2)AFAD’a yeni eğitim merkezi (3)AFAD’a yeni eğitim merkezi (1)

Editör: Rümeysa Şahin