Toplantı, açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam edecek. Meclis gündeminin önemli bir bölümünü, Hukuk İşleri Müdürlüğü’nün talebiyle Danıştay 6. Dairesi tarafından verilen ve kentin farklı mahallelerindeki muhtelif parsel ve alanlara ilişkin kararların değerlendirilmesi oluşturuyor. Bahçelievler, Süleymanbey, Bağlarbaşı, Hacımehmet ve Samanlı Köyü gibi birçok bölgede bulunan taşınmazlara dair toplam 19 ayrı Danıştay kararının meclis gündeminde yer aldığı görülüyor.

Gündemde ayrıca Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin talebi doğrultusunda Fevzi Çakmak Mahallesi’nde plan değişikliği yapılmasına ilişkin teklif ile isim verilmesine yönelik öneriler de bulunuyor. Gelirler Müdürlüğü tarafından Gaziosmanpaşa Mahallesi’ndeki bir taşınmaza ait belediye hissesinin Maliye Hazinesi’ne bedelsiz devrine ilişkin teklif meclisin onayına sunulacak.

Fen İşleri Müdürlüğü’nün gelir tarifesinde güncelleme yapılması, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün dolu ve boş memur kadrolarında derece değişikliği ile zabıta ve itfaiye personeline ödenecek fazla mesai ücretlerinin belirlenmesine yönelik teklifleri de toplantıda görüşülecek maddeler arasında yer alıyor.

Vali Usta’dan Şehit Yakınları ve Gazilere Anlamlı Ziyaret
Vali Usta’dan Şehit Yakınları ve Gazilere Anlamlı Ziyaret
İçeriği Görüntüle

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün “Tarım Akademisi” kurulmasına ilişkin yönetmelik hazırlanması ve bu kapsamda kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapılabilmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi teklifi, Şubat ayı meclisinin dikkat çeken gündem başlıklarından biri olacak. Bunun yanı sıra Mezarlıklar Müdürlüğü’nün cenaze hizmetlerinde kullanılmak üzere araç alımı, Makine İkmal Bakım ve Onarım

Müdürlüğü’nün hibe araç kabulü ve çeşitli hizmet araçlarının 2026 yılında satın alınabilmesine yönelik yetki talepleri de mecliste ele alınacak.

Toplantının son bölümünde ise İmar Komisyonu ve İsim Komisyonu kararları görüşülecek, dilek ve temenniler kısmının ardından meclis oturumu kapatılacak
Yalova Belediye Meclis Subat Ayi Toplanti Gundem 1Yalova Belediye Meclis Subat Ayi Toplanti Gundem 2

Kaynak: Haber Merkezi