5 Haziran Çevre Günü’nde farkındalık yaratan Yalova Belediyesi, “Marmara Deniz Günü” nedeni ile de anlamlı bir etkinliğe imza attı. Doğu Sahil Bandı İDO iskelesinin girişinde toplanan TEMA gönüllüleri ve çeşitli okullardan gelen çok sayıda öğrenci, sahil temizliği yaparak Yürüyen Köşk’e kadar yürüdüler. Sahil bandı üzerinde mıntıka temizliği yapan minikler, büyüklere de örnek oldu. 

Çöp toplama etkinliği, çevre abidesi Atatürk’ün mirası Yürüyen Köşk’te sona erdi. Burada çocuklara belediye tarafından simit ve içecek ikram edildi. Etkinlik, Yürüyen Köşk Bahçesi’nde de renkli görüntülere sahne oldu. Yalova Gaziosmanpaşa İlkokulu öğrencileri tamamı geri dönüşüm malzemelerden oluşturulmuş kıyafetleri ile bir dans performansı sergilediler. Etkinliğe katılan herkesin beğenisini toplayan gösteri uzun süre alkışlandı.

Etkinlik kapsamında Sualtı Bilinçlendirme Hareketi Derneği üyeleri dalış gerçekleştirdi. Yürüyen Köşk iskelesinden dalan dalgıçlar dip temizliği yaptı. Toplanan atıkları katılımcılara gösteren ekip, çevre temizliğinin önemini bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

“Çevreye ve Doğaya Duyarlı Bir Belediyeyiz”

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk etkinliğe katılanlara hitap etti. Çevreye ve doğaya duyarlı bir belediye olduklarını dile getiren Başkan Tutuk; “İlimiz 3 büyük metropolün ortasında yüzde 60’ı ormanlarla kaplı, Marmara Bölgesinin ciğerleri olan bir yer. Bunun yanı sıra bölgemizin en önemli turizm merkezi durumundayız. Atatürk’ün tüm dünyaya çevrecilik dersi verdiği Yürüyen Köşk’e de ev sahipliği yapan Yalova’nın her herkesten daha çok doğa ve çevre duyarlılığı olmak zorunda. Biz de bu anlayışla çevreye ve doğaya çok duyarlı bir belediyeyiz. Ama çevre ve doğanın korunması sadece belediyenin çalışmaları ile gerçekleşecek bir durum değil. Halkımızın bu konuda bilinçli olması son derece önemli. İşte bu noktada çocuklara ve gençlere büyük bir görev düşüyor. Biz onların bilinçlendirilmesi adına elimizden gelen ne varsa yapacağız. Onlarda doğaya ve çevresine bilinçli bireyler olarak büyüyüp ilimizi ve yaşam alanlarımızı koruyacaklar. Bugün bu etkinlikteki yavrularımızı gördüğümde onların da ileride çevreye ve doğaya duyarlı bireyler olacaklarından emin oldum” dedi.

YALOVA BELEDİYESİ ÇEVRE KONUSUNDA FARKINDALIK YARATIYOR6YALOVA BELEDİYESİ ÇEVRE KONUSUNDA FARKINDALIK YARATIYOR5YALOVA BELEDİYESİ ÇEVRE KONUSUNDA FARKINDALIK YARATIYOR4YALOVA BELEDİYESİ ÇEVRE KONUSUNDA FARKINDALIK YARATIYOR3YALOVA BELEDİYESİ ÇEVRE KONUSUNDA FARKINDALIK YARATIYOR2

Editör: Rümeysa Şahin