Doğaya saygılı, insan odaklı hizmetler ve yatırımlar Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’un öncülüğünde 4 yılda büyük ivme kazandı. Doğal güzellikleri, yeşil doğası ve çevreye duyarlı çalışmaları ile Yalova’yı güzelleştiren Yalova Belediyesi, şehrin yeşillendirilmesi kapsamında güzel çalışmalara imza attı.

Yurtta ve Yalova’da Hava Durumu Yurtta ve Yalova’da Hava Durumu

Yalova Belediyesi Park Yesillik Bitki Cicek Bahce Peyzaj(1)Parklar Doğal Malzemelerle Donatıldı

Yapılan çalışmalar kapsamında; 49 adet park yenilenirken şehre 22 adet yeni park kazandırıldı. Yenilenen ve yeniden yapılan parklar, doğa ile uyumlu ve doğaya zarar vermeyen malzemelerden üretilerek çocukların güvenle oynayabileceği alanlara dönüştürüldü. Çocuk oyun grubu tamamen yenilenen parkların peyzaj çalışmaları da tamamlanarak bölge halkının hizmetine sunuldu.

Mahallelerin ihtiyaçları ve vatandaşların talepleri doğrultusunda yenilenen ve yeni yapılan parklarda ağaçlandırma çalışmalarıyla kentin yeşiline yeşil katılırken, nitelikli ve modern oyun grupları, futbol, voleybol ve basketbol sahalarıyla da mahalleler çocuk sesleriyle şenlendi.

Yalova Belediyesi Park Yesillik Bitki Cicek Bahce Peyzaj(3)Kişi Başı Düşen Yeşil Alan: 3.97 Metrekare

Park ve Bahçeler Birimi ekipleri, il genelinde yer alan parklar, bahçeler, yeşil alanlar ve mesire alanlarında yaptığı ağaçlandırma, çimlendirme ve peyzaj çalışmalarıyla kenti boydan boya yeşillendirdi.

Yalova Belediyesi Park Yesillik Bitki Cicek Bahce Peyzaj(5)Yalova’da binlerce metrekarelik alanı yeşillendiren belediye ekipleri, yıl boyunca periyodik olarak yeşil alanların bakımlarını da aksatmadan yaparak çevreyi ve doğayı korudu. Tam 4 yılda; 585 Bin 580 adet mevsimlik çiçek ekimi, 1948 adet ağaç dikimi, 6738 adet çalı bitkisi ekimi gerçekleştirildi. Bu sayede kişi başına düşen yeşil alan 3.97 metrekareye ulaştı. Kentte estetik işler yapan ekipler, çim biçme çalışmaları, yabani ot temizleme, ağaç budama ve peyzaj işlerini büyük bir özveriyle gerçekleştirerek Yalova’nın doğal güzelliklerine değer katmaya devam ediyor.

Editör: Arda Yavuz