TEMA Gönüllüsü öğretmenler ve İl yönetim ekibinden oluşan 19 kişilik TEMA Yalova ekibi geçtiğimiz Pazar günü Yalova Belediyesinin tahsis ettiği otobüsle Aktoprak –Keramet köyleri arasında üç mevsimin bir arada yaşandığı harikulade bir doğa manzarasında Fahrettin Yurtbay’ın rehberliğinde 15 kilometrelik doğa yürüyüşü yaptılar. Altınova İlçesine bağlı Aktoprak köyünden yürüyüşe başlayan Yalova TEMA ekibi Aktoprak ile Orhangazi ilçesine bağlı Keramet köyü arasındaki orman içinde yaptıkları yürüyüşte bol miktarda meşe palamudu ve mantar da topladılar. İl Temsilcisi Arzu Demir yürüyüş sonrası yaptığı açıklamada Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’a etkinliklerini gerçekleştirme konusunda verdiği destekten dolayı teşekkürlerini ifade ederken tüm Yalova’lıları doğanın muhteşem büyüsünde buluşmaya çağırdı. Arzu Demir yaptığı açıklamada, “Birleşmiş Milletler Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Günü bu yıl “#Doğaİçin çözümün parçasıyız” sloganı ile kutlanırken bizler de arazi tahribatı, iklim değişikliği, avlanma ve aşırı yararlanma nedenleriyle gün geçtikçe azalan biyolojik çeşitliliğin korunması gerektiğine dikkat çekmek amacıyla İl Temsilciliği olarak her ay gönüllülerimizi doğa ile buluşturuyoruz.  

Yaşam ve sağlık için gerekli temiz havanın, gıdanın, gezegendeki su ve besin döngüsünün devamlılığı biyolojik çeşitliliğe bağlı. Dünyamızı yaşanabilir yapan, insanların bu gezegende var olabilmesi ve refahı için vazgeçilmez önemi olan, doğal zenginliğin göstergesi biyolojik çeşitliliğin önemi henüz yeterince bilinmiyor. Biyolojik çeşitlilik hızla yok oluyor ve dünyadaki türlerin %25’inin nesli tehlike altında.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kamuoyunu biyolojik çeşitlilik konusunda bilinçlendirmek, farkındalığı artırmak ve insan kaynaklı biyolojik çeşitlilik kaybını en aza indirmek için çalışmaların acilen başlatılması gerekiyor. Toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla değişik gruplar ve rotalarda bu tür doğa etkinliklerimiz devam edecek. Temsilcilik olarak; ekolojik turizm alanlarının tanıtımı, korunması ve temizliği adına her türlü katkıyı sunmak ve bilinç oluşturmak en büyük arzumuzdur. Doğa hepimizin ona el birliğiyle sahip çıkmamız ve doğayla uyumlu bir yaşam ana felsefemiz olmalıdır” dedi.

Editör: TE Bilişim