Yıldan yılda açıklanan nüfus projeksiyonlarına göre Türkiye’deki yaşlı nüfus her geçen zaman daha da artıyor. Doğum oranlarındaki düşüş sebebiyle Türkiye’nin ilerleyen zaman diliminde genç nüfusun yaşlı nüfusa olan oranında büyük bir değişimin olması bekleniyor. Bunun için de ülkemize yaşayan yaşlılara saygı göstermek ve onların yaşamlarını kolaylaştırmak için farkındalık yaratılmaya çalışıyor. Bu kapsamda Yalova Üniversitesi’nin Sosyal Hizmet Bölümü 3. Sınıfında eğitim alan öğrenciler örnek bir olaya imza attı. Öğrenciler, hazırladıkları bir kısa film ile yaşlı vatandaşların toplum içerisindeki durumları ve yaşadıkları sorunları anlatan bir kısa film çekimini kurguladıktan sonra yayımını gerçekleştirdi.

Bölge Finalinden Dereceyle Döndüler Bölge Finalinden Dereceyle Döndüler

“Yalnız duvarını yıkarak sevgi dolu ellerini uzattılar”

Yalova Üniversitesi’nden konuya ilişkin gerçekleştirilen açıklamada, “Yaşlılarımız, yaşamın kıymetli hikayelerini taşıyan bilge yoldaşlarımızdır. Onların deneyimleri, bize yol gösterirken, yüreklerimizi de doldurur. Bu hafta, onların değerini anlamak ve onlara olan saygımızı göstermek için bir araya geldik” denildi. Öğrencilerimiz, yaşlıların yaşamlarına dokunmak için adım attığını vurgulayan Üniversite, “Onlarla güzel anılar paylaştılar, sıcak gülüşlerini ve içten tebessümlerini hissettiler. Yalnızlık duvarlarını yıkarak, sevgi dolu ellerini uzattılar. Bu ziyaretler sadece birkaç saat sürdü belki, ama bıraktığı izlenim ömür boyu sürecek. Her bir çiçek, sevginin ve saygının bir ifadesi olarak teslim edildi. Her bir hediye, minnettarlığımızın bir simgesi olarak sunuldu. Fakat asıl hediye, kalplerimizin derinliklerinden gelen samimi duygulardı” ifadelerini kullanıldı

“En değerli hazinesiniz”

Öğrenciler ve yaşlıların buluşmalarının yayınlanan kısa filmde gösterildiğini belirten Üniversite, “Yaşlılarımızla geçirdiğimiz zamanın değerini ve onların yaşamımızdaki önemini vurgulamak istiyoruz. Onların yaşam deneyimleri, bizlere sadece bir geçmişi değil, aynı zamanda bir geleceği miras bırakıyor. Yaşlılarımıza olan saygımızı ve sevgimizi ifade etmek için bu filmi paylaşıyoruz. Onların yaşamlarında iz bırakmış her bir öğrencimize teşekkür ediyoruz. Sizler, sevgi ve şefkat dolu bir dünya için umut ışığımızsınız. Yaşlılarımıza sonsuz teşekkürler. Sizler bizim için yaşamın en değerli hazinesisiniz” ifadelerine yer verdi.

Editör: Arda Yavuz