Cumhurbaşkanlığı ve Emine Erdoğan’ın himayelerinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Türk Mutfağı haftası, İlimizde Valiliğimizin öncülüğü, çeşitli kurum kuruluşların desteğiyle, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Yerler Çöp! Yerler Yağ! Yerler Leş! Yerler Çöp! Yerler Yağ! Yerler Leş!

Türk Mutfağının tarihi ve kültürel mirasını tanıtmak amacıyla geleneksel olarak düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" 21 Mayıs 2024 Salı günü Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün, Yalova Üniversitesi işbirliğiyle düzenlediği "Gastronominin Dünü, Bugünü ve Geleceği" adlı panelle başladı. Panel, Yalova Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi'nden akademisyenlerle, Türkiye aşçılar Federasyonu başkanı başkan Yardımcısı ve yönetim kurulu üyesi aşçıların katılımıyla gerçekleştirildi.

İlimizde bulunan ilgili kamu kurumları, kadın girişimci kooperatifleri, dernekler ve köylerimizde ev hanımlarının ürettiği yemek ve mamül ürünlerle Yalova’nın Yöresel Lezzetleri Sergisi 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü Saat 13.00'te, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak. 

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya katılımıyla gerçekleştirilecek olan "Türk Mutfağı Haftası Yöresel Lezzetler Sergisi" programı Yalova İl Kültür Turizm Müdürü Ziya Karatekin'in konuşmasıyla başlayacak, folklor gösterileri ve standlarda 80'e yakın katılımcının sunduğu lezzetlerin tadılmasıyla son bulacak, ancak sergi gün bitimine kadar halka açık olarak devam edecek.

Editör: Arda Yavuz