1–7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası kapsamında Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde anne sütünün önemine dikkat çekmek ve emzirmeyi desteklemek amacıyla bilgilendirme etkinliği düzenlendi.
Hastanede kurulan stantta anne sütü ve emzirmenin yanı sıra gebelik ve doğum sürecine ilişkin bilgilendirmeler gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında annelerin doğru bilgiye ulaşmasının ve emzirme sürecinde sağlık profesyonellerinden destek almasının önemine vurgu yapıldı.

İlk 6 ay yalnızca anne sütü
Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından yapılan bilgilendirmede, anne sütünün bebeklerin sağlıklı bir başlangıç yapabilmesi açısından en değerli besin olduğu belirtildi. İlk 6 ay yalnızca anne sütüyle beslenmenin bebeğin büyüme ve gelişimini desteklediği, aynı zamanda enfeksiyonlara karşı korunmasına katkı sağladığı ifade edildi.
Emzirmenin yalnızca bebek açısından değil, anne sağlığı açısından da önemli faydalar sunduğuna dikkat çekilirken, emzirmenin anne ile bebek arasındaki doğal ve güçlü bağı desteklediği kaydedildi.

Hastane yönetimi, emzirme sürecinde annelerin doğru bilgiye erişmesinin, sağlık çalışanları tarafından desteklenmesinin ve toplumun tüm kesimleri tarafından teşvik edilmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.
Dünya Emzirme Haftası kapsamında yapılan açıklamada, tüm annelerin emzirme yolculuğunda yanlarında olunduğu belirtilerek, sağlıklı nesiller için anne sütünün önemine bir kez daha dikkat çekildi.
Hastanenin mesajında ise anne sütünün önemini vurgulamak amacıyla “İlk aşı, ilk besin, ömür boyu sağlık” ifadelerine yer verildi.





