23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Haftası etkinlikleri kapsamında, öğrencilerin sıfır atık konusunda farkındalık geliştirmeleri, atık türlerine yönelik bilgilerin pekiştirilmesi ile eğlenerek öğrenmenin amaçlandığı etkinlikte İl Oryantiring Temsilciliği’nce oluşturulan haritalar ile geri dönüştürülebilir atıktan üretilen bez torbalar, yarışmanın başında öğrencilere dağıtıldı. Haritada gösterilen hedef noktalarındaki atık kutularındaki doğru olan atık türünü atıp sonraki hedefe en hızlı ilerleyerek bitiş noktasına hızlı bir şekilde ulaşan ekiplere verilen ödüllerle yarışma tamamlandı.

115 yarışmacının yarıştığı etkinlikte, öğrenciler 7 farklı atık kategorisindeki hedeflere en kısa zamanda ulaşmak için zamanla yarıştılar. Yarışmaya katılan tüm yarışmacılara sıfır atık bez torbaları içerisinde Yalova Şehir Rozeti, tohum kalemi ile dikim kiti ve Öncü Bilim İnsanları kitap seti hediye edildi. İlk 3’e giren sporculara ise kupaları takdim edildi. Yarışmanın kazananları ise ilk 3 sıra halinde şöyle:

Sevim Gogez Ortaokulu

Zehra Ekşinozlugil Kız İmam-Hatip Lisesi

Saffet Çam Ortaokulu

Tuğba ALTIN

Haber Muhabiri

yalovada çevreci oryantiring etkinliği (17)yalovada çevreci oryantiring etkinliği (15)yalovada çevreci oryantiring etkinliği (16)yalovada çevreci oryantiring etkinliği (6)yalovada çevreci oryantiring etkinliği (14)yalovada çevreci oryantiring etkinliği (2)yalovada çevreci oryantiring etkinliği (4)

Editör: Rümeysa Şahin