AK Parti Termal İlçe Başkanı: “Baraj, Termal İçerisinde Olmalı”
AK Parti Termal İlçe Başkanı: “Baraj, Termal İçerisinde Olmalı”
İçeriği Görüntüle

Sağlık Bakanlığı’nın “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” kapsamında düzenlenen Emzirme Danışmanlığı ve Ulusal Değerlendirme Eğitimi, Yalova’nın Termal ilçesinde başladı.

Bakanlık Çocuk ve Ergen Sağlığı Daire Başkanlığı öncülüğünde gerçekleştirilen eğitim programı, 30 Mart-3 Nisan tarihleri arasında düzenleniyor. Programın açılışına Yalova İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Eyyüp Altınkıran da katıldı.

Türkiye’nin farklı illerinden sağlık personelinin katılımıyla gerçekleştirilen eğitimde; anne sütünün korunması, teşvik edilmesi ve desteklenmesine yönelik çalışmalar ele alınıyor. Ayrıca emzirme danışmanlığında güncel yaklaşımlar, Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları kriterleri ve ulusal değerlendirme süreçlerinde uygulanması gereken standartlar da detaylı şekilde değerlendiriliyor.

Yetkililer, eğitim programının sağlık personelinin bilgi ve becerilerini artırarak anne ve bebek sağlığının korunmasına önemli katkı sağlamasını hedeflediğini belirtti.

Yalova Termal Emzirme Danismanlik Egitim Toplanti (2)

Kaynak: Haber Merkezi