Yıllar önce kısıtlı imkanlarla başladığımız dernek çalışmalarımız zaman içinde gözle görülür gelişmeler yaşadı ve bu günlere ulaştı. Yüzlerce sanatseverin çalışmaları, emek ve alınteri dökmeleri sonucunda ulaştığımız seviye sonucunda, Yalova Musıki Derneği’nin adı Türkiye genelinde saygın dernekler arasına girdi. Derneğin kurucuları ve üyeleri arasında hakkın rahmeti kavuşmuş bütün arkadaşlarımızı rahmet ve mihnetle anıyorum.Kısmet olur da kuruluşumuzun 40 yılına ulaşabilirsek o tarihte yapacağımız etkinlik şanımıza yaraşır güzellikte olacaktır.

Kuruluşumuzun resmi olarak onaylandığı 1984 yılında başlayan musıki çalışmalarımızın sergilendiği konserler, Yalova’nın o günkü şartlarında Ergün düğün salonu, Aydın düğün salonu , Besa düğün salonu ya da Donanma Tesislerinin restoranında verilmekteydi. Kısıtlı bir dinleyici kitlesinin izlediği konserlerimizin seyircilerinin büyük çoğunluğunu koro mensubu arkadaşlarımızın aileleri oluşmaktaydı. Şimdi ise koca konser salonlarına izleyenlerimizi sığdıramaz olduk.Yakında Yalova ‘da ikinci bir kültür merkezinin yapılması konuşulacaktır. Şehrimizin sanatsal büyümesinde azımsanmayacak katkılarımız olmaktadır.

Kuruluş dönemimizde kasaba şartlarının kısıtlı imkanları dahilinde sürdürülen çalışmalarımız ilimiz dışından getirdiğimiz hocaların nezaretinde sürdürülüyordu. Yalova Musıki Derneği çatısı altında koro çalışmalarımız İstanbul, İzmit ve son olarak Bursa’dan getirdiğimiz hocaların nezaretinde sürdürüldü. 2003 yılından bu yana da Yalova Musıki Derneği koro çalışmalarımız benim nezaretimde sürdürülmektedir. Şu an kentimizde faaliyet yürüten çeşitli korolar var, bunların biri il dışından hoca getirerek çalışmalarını sürdürüyor geri kalan korolar Yalova’da yetişmiş kişilerin nezaretinde çalışmalarını sürdürüyor.

5 Nisan 2017 günü Bursa Uğur Mumcu sahnesinde bir konserde Bursa kökenli bir koronun başında şef olarak konsere çıktım. Bursa Türk Sanat Müziği Sevenler Derneği’nin hocası olarak verdiğim bu konser sonrası çeşitli duyguların tesiri altında kaldım. Nerden nereye Bursa gibi Türk Müziğinin beşiği olmuş bir ilde faaliyet yürüten köklü bir derneğin korosunun başında Yalova’nın yetiştirdiği bir şef olarak bulunmanın gururunu yaşadım.

20 sene koromuza başka şehirlerden hoca getiriyorduk, şimdi devran döndü,

çarklar tesine çalıştı ve şimdi Yalova, başka şehirlere hoca gönderecek gelişmeleri gösterdi. Yalova Musıki Derneği ve şahsım adına onur duydum. İstanbul Göztepe Vakıfbank Emeklileri korosu, Çanakkale Seramik Çan Musıki Derneği koro çalışması ve halen devam eden Kaytazdere Musıki Derneği koro çalışmaları Yalova dışında sürdürdüğüm çalışmalarım oldu. Şimdi de Bursa Türk Sanat Müziği Sevenleri Derneği çalışmaları ile çalışmalarımız çeşitlenmiş oldu. Her koro çalışması kişisel gelişimime farklı katkılar sunduğu için sanat yaşamıma faydalı olmaktadır.

Bursa sanat yönünden çok zengin bir şehir, çok büyük sanatsal faaliyetlere ev sahipliği yapmaktadır. Büyükşehir olmanın ve nüfus yönünden milyonla ifade edilen bir kentin insan varlığı gözönünde tutulursa normal gibi gözüken bu durum aslında Bursa ilinin tarihsel özelliğinden kaynaklanan bir durumdur. Bursa’dan çıkmış sanatçıları yazmaya kalkın sayfalar dolusu yazı yazmanız gerekecektir. Bilhassa Türk Müziğinin çok önemli isimleri bu şehirden çıkmıştır. Yalova Musıki Derneği’nin 18 yıl hocalığını sürdüren Erdinç ÇELKİKKOL ‘da Bursa’nın yetiştirdiği bir müzik adamıdır. Uzun yıllardırçalışmaktan gurur duyduğum hocamızla 19 Nisan 2017 günü Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde vereceğimiz konserde beraber olacağız.

Gemlik Belediyesi Türk Sanat Müziği Derneği korosu, şefleri Erdinç Çelikkol yönetiminde Yalova’lı sanatseverlerin huzurunda sahne alacak. Yalova Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu Turizm haftası etkinliği kapsamında verilecek konserin ilk bölümünde Yalova Musıki Derneği Türk Sanat Müziği Korosu sahneye çıkacak, ikinci bölümde de konuk koromuz sahne alacak. Halka açık ücretsiz bu etkinliğimiz Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda saat 20.30 da sunulacak. Yalova Musıki Derneği olarak Türk Sanat Müziği Korolarını Yalova halkı ile buluşturmak için ‘’KOROLAR YALOVA’DA BULUŞUYOR ‘’ projemiz kapsamında sürdürdüğümüz bu konsere bütün sanatsever halkımız davetlidir.