Yaşamın erken döneminde merkezi sinir sistemi gelişiminin farklılaşmasıyla ortaya çıkan nörolojik bozukluk olan otizme yönelik farkındalık, 21. yüzyıl boyunca giderek arttı. Bu kapsamda harekete geçen Birleşmiş Milletler (BM), 2008 yılında aldığı kararla otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizmle ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla 2 Nisan tarihini “Dünya Otizm Farkındalık Günü” ilan etti. Yaklaşık 20 yıldır dünyanın dört bir yanında gerçekleşen etkinliklere Türkiye de yoğun katılım gösteriyor.

Türkiye’de düzenlenen “Dünya Otizm Farkındalık Günü” etkinliklerinin Yalova ayağında ise bu yıl ilin önde gelen sivil toplum kuruluşları ve eğitim kurumları ortaklık kurdu. Yalova’daki engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için çalışmalarını sürdüren Beyaz Derneği Yalova Şubesi, Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Alimepaşa Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü ile Sosyal Destek Kulübü öncülüğünde önemli bir etkinlik gerçekleştirildi.

Yalova Dunya Otizm Farkindalik Gunu Kutlama Gun Egitim Stk Kurum Kurulus (1)

2 Nisan Perşembe günü, Gazipaşa Caddesi’nde saat 12.00 itibarıyla toplanan paydaşlar kortej oluşturdu ve sloganlar eşliğinde yürüyerek farkındalık yarattı. 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’na giriş yapan grup, Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi ve son olarak yüz boyama etkinliğinin ardından etkinlik sona erdi.

Etkinliğin sonunda yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Türkiye Beyaz Ay Derneği Yalova Şube Başkanı Fatih Olgun ve Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. Harun Ceylan, etkinliğe dair açıklamalarda bulundu.

Yalova Dunya Otizm Farkindalik Gunu Kutlama Gun Egitim Stk Kurum Kurulus (4)

Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında, Türkiye Beyaz Ay Derneği Yalova Şubesi’nin Alimepaşa Özel Eğitim Okulu, Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü ve Yalova Nene Hatun Kız Meslek Lisesi ile paydaşlık kurduğunu belirten Türkiye Beyaz Ay Derneği Yalova Şube Başkanı Fatih Olgun, yürüyüşle hem Yalova’da hem de ülke genelinde otizme yönelik farkındalığı artırmayı hedeflediklerini ve bu amaca ulaştıklarını söyledi.

Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü ve Sosyal Destek Kulübü’nün yoğun katılım gösterdiğine dikkat çeken Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. Harun Ceylan, otizm farkındalığını artırmaya yönelik düzenledikleri bu yürüyüş ve benzeri çalışmaların önümüzdeki süreçte de devam etmesini beklediklerini ifade etti.

Yalova Dunya Otizm Farkindalik Gunu Kutlama Gun Egitim Stk Kurum Kurulus (14)

Yalova Dunya Otizm Farkindalik Gunu Kutlama Gun Egitim Stk Kurum Kurulus (12)

Yalova Dunya Otizm Farkindalik Gunu Kutlama Gun Egitim Stk Kurum Kurulus (13)

Mecliste Seçim Düellosu: Soygüzel Güven Tazeledi
Mecliste Seçim Düellosu: Soygüzel Güven Tazeledi
İçeriği Görüntüle

Yalova Dunya Otizm Farkindalik Gunu Kutlama Gun Egitim Stk Kurum Kurulus (11)

Yalova Dunya Otizm Farkindalik Gunu Kutlama Gun Egitim Stk Kurum Kurulus (9)

Yalova Dunya Otizm Farkindalik Gunu Kutlama Gun Egitim Stk Kurum Kurulus (10)

Yalova Dunya Otizm Farkindalik Gunu Kutlama Gun Egitim Stk Kurum Kurulus (7)

Yalova Dunya Otizm Farkindalik Gunu Kutlama Gun Egitim Stk Kurum Kurulus (8)

Yalova Dunya Otizm Farkindalik Gunu Kutlama Gun Egitim Stk Kurum Kurulus (6)

Yalova Dunya Otizm Farkindalik Gunu Kutlama Gun Egitim Stk Kurum Kurulus (5)

Yalova Dunya Otizm Farkindalik Gunu Kutlama Gun Egitim Stk Kurum Kurulus (3)

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel