Konteyner Kentte ve Kentsel Dönüşümde Son Durum Konteyner Kentte ve Kentsel Dönüşümde Son Durum

15-22 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 48. Turizm Haftası'ndaki etkinliklerle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Karatekin, gerçekleştirilecek etkinliklerin gençlik festivali, yamaç paraşütü, yürüyüşler ve yarışmalar gibi çeşitli aktiviteleri içereceğini belirtti. Yalova'nın turizm potansiyelini ön plana çıkarmak amacıyla düzenlenecek etkinliklerin, yerel halkın ve ziyaretçilerin keyifli vakit geçirmesine katkı sağlayacağını vurguladı.

“Mini bir fuar ortamı oluşturacağız”

Ziya Karatekin konuşmasında şunları dile getirdi: “Turizm haftası, bir haftalık bir etkinlikler bütünü. Birçok etkinliği arda arda planlıyoruz. Pazartesi günü güzel bir kortejle birlikte başlayacağız. Cumhuriyet Meydanı'nda gerek folklor gösterileri, gerek sektör temsilcilerinin kuracakları stantlarla birlikte orada mini bir fuar ortamı oluşturacağız. Sonraki günlerde 17'sinde Termal’de çevre illerden gelecek olan acentalarla ilimizdeki acentaları ve otelcileri bir araya getireceğiz. Onu önemsiyoruz. Çünkü orada güzel bağlantılar kurulacak ve Yalova'ya gelecek olan turları orada bir sonuca bağlayacağız. Bisiklet turları var Yalova'da, yamaç paraşütü ve doğa yürüyüşleri var, turizm sezonunda bahar temalı şiirler okuyacağız. Musiki Derneği tarafından Yalova şarkılarının yoğunlukta olduğu bir konser Yalovalılara sunulacak. Deniz sporları, karada, ormanda yapılacak olan yürüyüşler, yamaç paraşütü, onun dışında havacılıkla ilgili İHA’ların gösterileri vesaire bu tip etkinlikleri bir hafta boyunca belli bir plan dairesinde yapmaya çalışıyoruz. Etkinlik takvimine İlk Kültür Turizm Müdürlüğü'nün sayfasını takip etmeleri halinde Yalova_İKTM İlk Kültür Turizm Müdürlüğü'nün baş harflerinden ulaşan bir sayfamız var. Orayı takip etmeleri halinde bu etkinlik takvimini orada görebilirler. Onun dışında Gezsen Yalova adıyla yine bir turizm platformumuz var Instagram'da. Oradan da ulaşabilirler. Turizm haftası bittikten sonra da bir info tur düzenleyeceğiz. Çevre illerden seyahat acentalarını getireceğiz. Yalova'nın turistik kültürel mekanlarını onlara tanıtacağız.”

Teşvikiye’de Gençlik Festivali yapılacak

İki gün boyunca sürecek Gençlik Festivali ile ilgili önemli bilgiler veren Karatekin, “Teşvikiye'de 18-19 Mayıs'ta doğa sporları ve Gençlik Festivali’ni yapacağız. Teşvikiye gerçekten cennet gibi bir yer. Oradaki Ihlamurtepe'den yamaç paraşütçülerimiz gösteriler yapacaklar. İki gün boyunca bu etkinlik sürecek. Onun dışında kampçılar, karavancılar orada toplanacak. Doğa yürüyüşleri yapacağız. Bir takım yarışmalar yapacağız. Kamp ateşimizi yakacağız. Canlı müzik gösterileri, performansları düzenlenecek. İki gün boyunca orada güzel bir şenlik ortamı oluşturacağız. Ring araçları koymayı planlıyoruz. İlk gün profesyonel, sportif faaliyetler için olacağından ağırlıklı olarak orada profesyoneller katılımı sağlanacak. İkinci gün halka açık vaziyette olacak. Ring seferleriyle birlikte Yalova Meydanı'ndan rahatlıkla oralara ulaşımı sağlayacağız. Koçlarla birlikte arzu eden vatandaşlarımızın uçmasını da sağlamayı düşünüyoruz. Ama ben izlemeyi daha çok seviyorum” dedi.

“Mavi Bayrak sertifikasını ve bayrağını kazandırmak istiyoruz”

Yalova’nın denizini ön plana çıkarmayı hedeflediklerini ve su sporları konusunda da projeler hazırlayarak Yalovalılara tesisler kazandırma konusunda çalıştıklarını aktaran Karatekin, “Yalova’yı özellikle doğasıyla biz öne çıkarmayı önemsiyoruz. Denizimiz belki Ege Akdeniz kadar tercih edilen temizlikte değil ama yine de en azından geçtiğimiz yıllarda mavi bayraklı kıyılarımız vardı. Biz bu sene onun görüşmelerini yine yaptık. Kaytazdere'nin müracaatı var sanıyorum. Bu sene Mavi Bayrak'ı almaya kazanacak. Onun dışında da önümüzdeki yıllar içinde Çınarcık olsun, diğer köylerimizde olsun bu Mavi Bayrak sertifikasını ve bayrağını çoğaltarak kazandırmak istiyoruz. Denizde yapılan sporlar anlamında özellikle dalgıçlıkla ilgili Koruköy'de çok güzel bir lokasyon var ve orada tabii dalgıçlarımız fotoğraflarını ve hareketli görüntülerini bizimle paylaştıkları zaman gördük. Muazzam bir dünya var orada suyun altında. Yalova’mızda çok nadir görülen kırmızı ve turuncu mercanlar var. Biz orayı tesisleştirmek suretiyle o sporun yapıldığı bir mekan haline orayı getirmek istiyoruz. Özellikle Koruköy'deki o tesis biraz zaman alacak gibi. Ama diğer taraftan üniversitenin hemen altında projesi de hazırlanmış Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından ‘Su Sporları Merkezi’ diye projelendirilmiş bir yer var. Oranın mali sorunlarını çözmeye çalışıyorlar yoksa projesi hazır. O hallolduktan sonra zannediyorum çok uzun sürmez. Bir yıl içerisinde orayı Yalovalılara ve sporseverlere, dışarıdan geleceklere de kazandırmış oluruz” ifadelerine yer verdi.

HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN

Editör: Arda Yavuz