Erkeklerde Yavuz Sultan Selim Lisesi ve Samsun İlkadım Lisesi adını Türkiye Şampiyonası finaline yazdırırken Kızlarda ise Prof. Dr. Tansu Çiller Lisesi, Ovacık Gz. Snt. Lisesi ile Ereğli Lisesi final biletini kapan ekipler oldu.

12-15 Şubat tarihleri arasında yapılan organizasyonda Erkeklerde 8, Kızlarda ise 11 takım finale gitmek için mücadele ettiler. 15 Şubatta oynanan müsabakalar sonrasında ise Türkiye Şampiyonası kalan takımlar belirlendi.

Kızlar kategorisinde oynanan müsabakalar sonrada A Grubunda Prof. Dr. Tansu Çiller Lisesi, B Grubunda Ovacık Güzel Sanatlar Spor Lisesi ve Ereğli Lisesi final grubu müsabakalarının ardından  Türkiye Şampiyonası Finaline yazdıran ekipler oldu.

Büyük çekişmenin yaşandığı Erkekler kategorisinde ise B Grubunda Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Türkiye Şampiyonası Finali biletini ilk kapan ekip oldu. Finale kalacak ikinci takımı belirleyecek müsabakada İzmir Kemalpaşa Öz Yamanlar Lisesi ve Samsun İlkadım Lisesi takımları karşı karşıya geldi.

Nefeslerin tutularak izlendiği müsabakada penaltı atışları sonrasında İzmir Kemalpaşa Öz Yamanlar Lisesi’ni 6-5 mağlup eden Samsun İlkadım Lisesi Yalova grubundan Türkiye Şampiyonası finaline kalan ikinci takım oldu.

Karşılaşma sonrasında yapılan kupa töreninde Yalova grubunu 1.’likle tamamlayan takımla kupalarını Spor Genel Müdürlüğü Okul Sporları Koordinatörü Mehmet Hanefi Uzun verirken, 2.’lik sevinci yaşayan takımlar ise kupalarını Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Mehmet Yörük’ün ellerinden aldı.

Editör: TE Bilişim