“Öğrenme Sürecinin Zenginleştirilmesi” projesi kapsamında İtalya’nın başkenti Roma’da bulunan ‘Complesso Scolastico Seraphicum’ isimli okula 2021-1-IR01-KA121-SCH/000007283 sözleşme numaralı, Erasmus Plus Grup Hareketliliği Proje gezisi okul müdürü Yılmaz Yıldız, İngilizce Öğretmeni Nurdoğan Yükseler ve 4 öğrenciyle birlikte gerçekleşti.

Roma’da Erasmus Plus projesi kapsamında düzenlenen gezi çerçevesinde, aktiviteler şu sırayla gerçekleşti:

Gün: Okul ve çevre oryantasyonu

Gün: İki okuldan da öğrencilerin yaptığı okul, çevre ve ülke tanıtımı sunumları

Gün: Şehirleri (Roma ve Yalova) ve ülkeleri karşılıklı olarak tanıtmak

Şehir sunumlarını ilk gün Türk öğrencilerden Egemen Kurt ve Muhammed Said Dede Yalova Tanıtımı yaparak gerçekleştirdiler.

Erasmus Plus+ Komenius Projesi nedir?

Öğrenci ve eğitim personeline Avrupa’daki farklı dil, kültür ve düşünce yapılarını tanıtmak ve Türk kültürünü de Avrupa’ya tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen okul değişim projesidir. Komenius projesi kapsamında geziye katılan öğrenciler, eğitimlerini belirli bir süre boyunca ev sahibi bir ailenin yanında ikamet ederek geçirirler.

Tuğba ALTIN/Haber

Yalova’dan Roma’ya Erasmus Plus Gezisi (6)Yalova’dan Roma’ya Erasmus Plus Gezisi (5)Yalova’dan Roma’ya Erasmus Plus Gezisi (4)Yalova’dan Roma’ya Erasmus Plus Gezisi (3)Yalova’dan Roma’ya Erasmus Plus Gezisi (1)

Editör: Rümeysa Şahin