Yalova Gençlik Merkezi’nde Yaz Kursları Başladı Yalova Gençlik Merkezi’nde Yaz Kursları Başladı

Yalovalı sporcu Uğur Yumuk madalya koleksiyonuna yenisini ekledi. Başarılı sporcu, Ankara'da düzenlenen Bedensel Engelliler Türkiye Halter Şampiyonası'nda 80 kilogramda Türkiye Şampiyonu oldu. Türkiye Halter Federasyonu tarafından organize edilen 49 sporcunun katılımıyla Ankara Yenimahalle Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.
Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi personeli Uğur Yumuk, bu şampiyonada büyük erkekler kategorisinde ter dökerek 190 kiloluk kaldırışıyla rakiplerini geride bırakarak altın madalyanın sahibi oldu. Bu başarısıyla milli takıma da çağrılan Yumuk, Yalova'da büyük sevince neden oldu. Yumuk’un Ankara’da elde ettiği başarı Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ve Yalova halkında büyük bir sevinçle karşılandı. Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hasan Ergenç, Yumuk'u arayarak tebriklerini iletti. Yumuk ise şampiyonluk madalyasını tüm Yalova halkına armağan ettiğini söyledi.
Uğur Yumuk'un bu başarısının, Yalova'da engelli sporcularına ve spora olan ilginin artmasına katkı sağlayacağına da dikkat çekildi. 
(İHA)

Yalova Bedensel Engelli Halter Ankara Turkiye Sampiyona Madalya Kursu (1)

Kaynak: İHA