yalova-yasmek-merkez-bagimlilik-mucadele (3)-1Yalova Belediyesi’nin tüm YASMEK Merkezlerinde 1 hafta boyunca devam eden ve Yeşilay Gönüllüleri tarafından verilen seminerlerde; bağımlılığın pek çok etkenin bir araya gelerek oluşturduğu bir tablo olduğundan bahsedildi. Bu süreçler boyunca kişinin kendini koruyabilmek adına bir baş etme yöntemi geliştirmek durumunda olduğunu, geliştirdiği bu baş etme yönteminin sağlıklı ya da sağlıksız oluşunu; yaşadığı ortam, ebeveyn tutumları ve sosyokültürel çevresinin yakındanyalova-yasmek-merkez-bagimlilik-mucadele (3) etkilediği belirtildi. Özellikle ebeveynlerin çocuklarına karşı sağlıksız tutumlar sergilemesi, aile üyelerinin herhangi birinde bağımlılık öyküsü olması, tehlikeli arkadaş seçimleri, başarısız geçen bir eğitim hayatı ve yaşadığı toplumun bağımlılığa bakış açısı risk oluşturabilecek etkenler arasında olduğu da katılımcılara aktarıldı.

14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması Başvuruları Başladı 14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması Başvuruları Başladı

Ayrıca seminerde; Yeşilay tarafından geliştirilen, teknoloji, tütün, alkol ve madde bağımlılıkları ile sağlıklı yaşam yalova-yasmek-merkez-bagimlilik-mucadele (4)modüllerinden oluşan, başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun tamamını bu konularda bilgilendirmeyi ve farkındalıklarını arttırmayı amaçlayan bir birincil önleme programı olan ‘Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı’ hakkında da bilgiler verildi.

Editör: Arda Yavuz