Seçimlere çok fazla zaman kalmadığını belirten Yavuz, CHP’nin bir an önce adayını belirlemesi gerektiğini ve bunun da parti içi demokrasiye yakışır şekilde ön seçimle olmasının elzem olduğunu belirtti.

 “Ön seçim diyeceğim ve direteceğim”

Yavuz, “20 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi Yalova örgütünün Yerel seçimlerde başarı özlemi var. Bu özleme 2014 Yerel seçimlerinde son verebilmemizin yegane anahtarı parti üyelerimizin iradesini ortaya koymak adına üye bazında ön seçim yapmaktır. Adaylıklar kesinleşinceye kadar önümüzde bir süreç var. Bu süreç sonunda tek galip Cumhuriyet Halk Partisi olmalıdır. Bu nedenle kişisel çalışmalarımı partim ve tüm partililerim adına yürüteceğim. Bu nedenle bir yandan üyelerimizin bu dileklerinin gerçekleşmesi ve diğer yandan da bu taleplerimizin Genel Merkezimize duyurmak için çalışacağım. Ayrıca sadece kendi adaylığımın söz konusu olduğu Belediye Başkanlığı için değil, Belediye ve İl Genel Meclis adaylıkları içinde Ön seçim diyeceğim ve direteceğim” dedi.

“Belediyecilik deneyimi olan gönüllü bir ekiple çalışmaya başladık”

Ekibiyle birlikte hazırlık çalışmalarını başlattıklarını kaydeden Yavuz, “Hazırlıklarımızı başlattık, seçim takvimimizi hazırladık. Adaylığım kesinleşirse Şehircilik uzmanı, mimar, mali müşavir, avukat gibi birçok gönüllü ismin olduğu değerli bir ekiple yeniden karşınızda olacağız. Benim misyonum partimin yerel iktidarda yüzünü ağartacak ekip ve anlayışları buluşturup uygulamaya koymak olacak. Tüm bunları uzun uzun konuşacağız anlatacağız” diye konuştu.

“Kimsenin siyasi manevrasıyla ilgilenmiyorum”

Yalova siyasetiyle ilgili konuşan Yavuz, “Cumhuriyet Halk Partisi güçlü bir partidir, kendi ilkeleri, etik değerleri ve belli bir yönetim anlayışı vardır benim için tek yol budur. Bu nedenle Yalova siyasetinde kimsenin manevrası beni ilgilendirmiyor, gideceğim yolu değiştirmiyor. Güçlü bir adayım, gücüm partili arkadaşlarımdır. Partimi yerel iktidara taşımak için istekliyim ve heyecanlıyım. Kazanma hırsıyla her yol mübah demeyeceğim ve hiçbir partilimi utandırmayacağım” dedi.

“YTSO’ya müdahil olmak etik değil”

YTSO seçimlerinin öncesi ve sonrasında yaşananlarla ilgili soruya yanıt veren Ahmet Yavuz, hiçbir siyasi partinin oda seçimleriyle ilgili müdahil olmasını etik bulmadığını kaydetti. Yavuz, CHP’de ister ön seçim, ister temayül ya da merkez iradesi olsun, adayların belirlenmesinden sonraki süreçte CHP’li Ahmet Yavuz olarak belirlenen ismi kayıtsız şartsız destekleyeceklerinin altını çizdi.

“Son yerel seçimlerdeki toplam 7 meclis üyeliği başarı değil”

Yerel siyasetin önceki yerel seçimlerin aksine bu kez tek cepheye düştüğüne ve AKP ile CHP arasında geçeceğine inandığını belirten Yavuz, “Son iki seçime göre en şanslı olduğumuz seçim bu olacak. Ama CHP’nin bunun için çok iyi organize olması ve birlik beraberlik içinde olması gerekiyor” dedi. Yalova’nın geleceği için en önemli argümanı turizm olarak niteleyen Yavuz, Yalova’nın bir an once kimliğini belirlemesi gerektiğini vurguladı.

“Sloganımız değişime inanın”

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin tavrının ne olacağı ile ilgili soruların kendisine en fazla sorulan sorular arasında yer aldığını belirten Yavuz, değişime inandıklarını belirterek, “Bunun için sloganımızı ‘Değişime inanın’ diye belirledik. Siyasette 1 veya 2 dönem hizmet vermiş olanların bu süreçte yaptıklarının ortada olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden yeni isimlere ihtiyaç var. 2004-2009 yerel seçim sonuçları CHP adına ve aday tespit yöntemi de ortada. Son seçimde CHP’nin Belediye Meclisinde 4, İl Genel Meclisi’nde 3 üyesi olması bence başarı değil. Meclis üyeliği seçimlerinde de, başkan adaylığında da ön seçim olmalı” diye konuştu. Tüm bu süreçte parti üyelerine güvendiğini ve gücünü onlardan aldığını ifade eden Yavuz, “Ben sadece hedefe giden yolda bir metod ortaya koymaya çalışıyorum. Acilen seçim komisyonunu kurmamız ve acilen aday tespiti yapılarak çalışmalar başlamamız gerekiyor. Çünkü karşımızda ciddi bir rakip var” dedi. 
Editör: TE Bilişim