Yeni Medya ve İletişim bölümü öğrencilerinin bir dönem boyunca yoğun emek vererek hazırlıklarını tamamladığı Öğrenci Fotoğraf Sergisi’nin açılışı, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Külekçi, İnsan ve Toplum Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Hasan Kaplan ve Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Gökhan Genel’in katılımıyla Yalova Kent Müzesi’nde gerçekleşti.

Yalova Universite Yeni Meyda Iletisim Resim Sergi Kent Muzesi (5)“Öğrencilerimiz Profesyonelliğe Adım Atıyor”

Öğrenci Fotoğraf Sergisi’nin açılış töreni, kurdele kesiminin ardından fuaye alanının gezilmesiyle devam etti. Eser sahibi öğrencilerin fotoğrafları hakkında davetlilere bilgilendirmede bulundukları sergi, katılımcılardan tam not aldı. Öğrencilerin bu tarz etkinliklerle profesyonelliğe adım attıklarını belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Külekçi sergi ile görüşlerini dile getirerek “Yeni Medya ve İletişim bölümümüzü bu güzel fotoğraf sergisinden dolayı tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin eserleri bizleri gururlandırıyor, çünkü böylelikle profesyonelliğe adım atmış oluyorlar ancak daha gidecek yolları var. Hocalarımız ve yönetim olarak biz her zaman arkalarındayız” diye konuştu.

Yalova Universite Yeni Meyda Iletisim Resim Sergi Kent Muzesi (3)“Öğrencilerimiz Şehre Renk Kattılar”

Öğrencilerin somut etkinlikler ortaya koymasının önemine vurgu yapan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kaplan, “Öğrencilerimizin eserlerini oldukça beğendim. Bu sergiyle beraber şehre bir renk kattılar. Öğrencilerimiz bir arada, bir ayna gibi kendi çalışmalarını görüp mutlu oldular diye düşünüyorum. Sınıfta alınan notlardan ziyade bu tür çalışmalar ve somut etkinlikler, çok daha kıymetli” ifadelerini kullandı.

Miniklerin Karne Sevinci Miniklerin Karne Sevinci

Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Gökhan Genel ise “Emek” tablosundan çok etkilendiğini ifade ederek “Orada cidden bir emek, tükenmişlik ve yorgunluk var. ‘Emek nedir?, Alın teri nedir?’ diye sorarsanız, sanırım ben bu tabloyu gösteririm” diyerek sergiden çok etkilendiğini dile getirdi.

Yalova Universite Yeni Meyda Iletisim Resim Sergi Kent Muzesi (4)Hepsi Çok Kıymetli Çünkü Hepsi İçin Emek Verdik

Fotoğraf sergisini düzenleyen Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Tahsin Eren Sayar, “Bugün Yeni Medya ve İletişim bölümü öğrencilerimle fotoğraf sergimizi düzenledik. Fotoğrafçılık ve Görsel Kültür dersi kapsamında fotoğraf çekiminde üzerinde durulması gereken öğeleri detaylıca işledik. Bugün de aslında dönem boyunca uğraştığımız tüm çabaların emeğini aldık. Bu vesileyle fotoğraf sergisinin düzenlenmesinde emeği geçen tüm öğrencilerimize ve konuklarımıza teşekkür ediyorum. Fotoğrafların hepsi benim için çok kıymetli çünkü dönem boyunca bunların hepsi için çok fazla emek verdik” şeklinde konuştu.

Sergi, 26 Mayıs tarihine kadar 10:00 ile 17:00 saatleri arasında Yalova Kent Müzesi’nde ziyaret edilebilecek.

Yalova Universite Yeni Meyda Iletisim Resim Sergi Kent Muzesi (2)

Editör: Arda Yavuz