Yeşilay Derneği Başkanı Alaattin Bütkül, dernek yönetim kurulu üyeleri Osman Nuri Gürsesli, Mehmet Çalışkan ve Abdullah Kaptan, Rektör Eruslu ile görüşerek Yeşilay’ın madde bağımlılığı, sigara, alkol, internet ve televizyon bağımlılığı ile faaliyetleri konusunda ortak projeler üretebilmesi konusunda destek istedi.

Rektör Eruslu, gençlerin en büyük düşmanı olan sigara ve alkol bağımlılığı konusunda derneğin verdiği mücadeleyi desteklediğini dile getirerek, “Bu mücadelede bize ne düşüyorsa yaparız” dedi.

Eruslu, “Bıçak nasıl adam da öldürür, ekmekte keserse, internet ve televizyon da aynı şekilde. Iğdır Üniversitesi ile kız çocuklarının eğitime kazandırılması konusunda AB projesi için işbirliği yaptık. Dernekle de yapabiliriz. Yalova Üniversitesi bünyesinde bir Yeşilay Kulübü kurularak üniversite öğrencilerini bu işe katabiliriz. Bir AB projesinin 3 ayağı var. Kamu kurumu, üniversite ve sivil toplum. Bunu sağladıktan sonra istenilen projeler üretilebilir ve Yalova için faydalı olur” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim